Foto: LETA

Līdz ar moderno tehnoloģiju attīstību un sociālo tīklu popularitāti, popkultūras brīnumiem sācis pievērsties pat viskonservatīvākās kristiešu konfesijas – katoļu – kardināls Jānis Pujats (vai vismaz cilvēks, kurš par kardinālu uzdodas), savā mikroblogā tviterī ik pa laikam ierakstot kādas ironiskas un pašironiskas frāzes.

"Lūkoju, kur sadabūt ezotērisko literatūru. Dzīvoklī tik auksts, ka nolēmu sildīties pie sārta!" tviterī joko par kardinālu sevi saucošais autors.

"Vakar sadūros uz ielas ar vienu tipu ar kokli rokā. Ietrencu Daugavā un nokristīju!"

"Šonedēļ mazāk pievērsīšos seksošanas tematikai. Pēc pagājušās nedēļas audzināšanas stundām jūtos drusku apmierināts."

"Lasu visko, kas par mani sarakstīts šonedēļ presē un domāju: "Kurš gan savā mūžā nav sarunājis aplamības..." Un atbildēju: "Es.""

"Zbigņevs: "Homoseksuāļus atgrūst nedrīkstētu." Es: "Bet nogrūst?""

"Nevaicājiet man par balsošanas rezultātiem. Šajā jautājumā esmu apo... apo... apoikli... apoliti... apokaliptisks."

"Jaunu ierakstu nebūs vairākas dienas. Viens jauneklis vārdā Ainars atnāca uz grēksūdzi. Būšu ļoti aizņemts!"

Tiesa, pats pirmais šī lietotāja tvitera ieraksts ir bijis kategorisks un visai lakonisks, paužot vairuma kristiešu pozīciju: "Internets ir Sātana rīks".

Kā izklaides portālam Mango pastāstīja Romas katoļu baznīcas informācijas centra valdes loceklis Alberts Jodis, Viņa eminencei kardinālam Pujatam tomēr nav pašam sava tvitera konta, tāpēc viņa vārdā uzdarbojas kāds viltvārdis.

Uz jautājumu, kāpēc baznīcas pārstāvji ļauj šādā veidā diskreditēt savu kardinālu, Jodis atbildēja, ka pielikšot visas pūles, lai viltvārdim vairs nerastos iespēja kardināla vārdā izplatīt kristiešiem nepatīkamu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!