Foto: F64

Pēc dzejnieces Amandas Aizpurietes (attēlā) pašnāvības mēģinājuma pagājušā gada decembrī Latvijas žurnālisti atraduši zelta dzīslu, un tagad gandrīz ikviens sevi cienošs žurnāls publicē atklātas intervijas, kurās cenšas noskaidrot patiesību.

Pavisam nesen intervijā žurnālam SestDiena Aizpuriete atzina, ka tas nav bijis pirmais mēģinājums - viņa pirmais pašnāvības mēģinājums noticis jau XX gadsimta septiņdesmitajos gados. "Tas notika pēc tam, kad vannā pārgriezu vēnas ar žileti - pēc tām speciāli gāju, jo neko līdz tam īpaši nebiju skuvusi," stāstīja dzejniece.

Savukārt nupat iznākušajā žurnālā Ievas stāsti dzejniece atzinusi, ka pašnāvības mēģinājumu viņas dzīvē esot bijis ļoti daudz. "Man nekad nav īpaši gribējies dzīvot. Kādas desmit reizes esmu mēģinājusi aiziet, bet vienmēr kāds man to neatļauj," stāstījusi dzejniece, izsakot varbūtību, ka viņā mīt pašnāvnieces gēns, tāpēc viņa ir tik suicidāla.

"Esmu arī iepeldējusi jūrā ar domu neatgriezties, taču jūra mani nepaņēma. Laikam manī iekodēta dzīvestība," atminas Aizpuriete.

"Man drīz būs piecdesmit pieci gadi, labāka vai gudrāka diezin vai kļūšu. (..) Trīsreiz mūžā esmu stāvējusi pie to vīriešu zārka, ar kuriem esmu mīlējusies. Esmu izpildījusi visas savas programmas un jūtos ļoti nogurusi. Vairs neko negribu - man pietiek," intervijā stāstījusi Aizpuriete.

"Darba ziņā man nav nekādu nākotnes izredžu. Neesmu izlepusi, esmu strādājusi pat veikalā par apkopēju, bet arī šādu darbu man neviens nepiedāvā. Žēl, ka starp manas dzejas cienītājiem nav neviena bagātnieka, kas kļūtu par mecenātu," stāsta dzejniece un aizdomājas par iespējamo nākotni.

"Bet varbūt aizbraukt uz Indiju? Šī zeme mani saista jau sen. Tur varētu skatīties uz kalniem un dvēsele beidzot atpūstos. Un neviens tur man neļautu nomirt badā... Un, ja arī ļautu nomirt, par to nav jāuztraucas!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!