Foto: F64
Dailes teātra aktieris Harijs Spanovskis (attēlā), kurš šopavasar piedzīvoja nopietnas veselības likstas, atkal atgriezies pie darbiem un priecājas par iespējamajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, jo priekšvēlēšanu kampaņās var labi nopelnīt.

Neraugoties uz atsevišķu skatuves mākslinieku publiskajām akcijām un runām par nesadarbošanos ar oligarhiem, dziedošais aktieris šim pulciņam negatavojas pievienoties.

"Man nepatīk, ka lielie kliedzēji pret oligarhiem aizmirst to, ka arī viņus sponsorē ne tik publiski oligarhi, kā tie, par kuriem runā. Tas man derdzas visvairāk. Davai, nevajag," izdevumam Ir atzinis Spanovskis, kurš ir viens no tiem aktieriem, kas regulāri piepelnās, dziedot dažādos pasākumos.

"20 gadus tas ir bijis peļņas avots. Vēlēšanu kampaņās jau arī var ļoti labi nopelnīt. Es kladzināju, ka vēlēšanu kampaņas vajag vismaz vienreiz, divreiz gadā, un, lūk, tas ir piepildījies. Es kā profesionāls aģitators varu jebkurai partijai palīdzēt - nekādu problēmu," bildis aktieris, kuru par šādu attieksmi sirdsapziņas pārmetumi negraužot.

"Godīgi dziedu, godīgi runāju dzeju. Aicinu balsot pēc tīras sirdsapziņas par tiem, kuriem cilvēki tic. Nekāda blefa," pārliecināts ir Spanovskis.

Interneta komentāros aktierim ticis pārmests, ka viņš uzstājas pretrunīgi vērtētā Venstpils domes vadītāja Aivara Lemberga atbalstītajos pasākumos, tomēr pats Spanovskis gan tajā neko nosodāmu neredz.

"Kāpēc lai es nebrauktu uz Ventspili pie Lemberga?! Es būtu laimīgs, ja būtu viņa oficiālais stipendiāts, bet neesmu. Pateicoties Lembergam, es esmu - ak, Dievs! - viņu reklamējis, kļuvis par divu Jūras dziesmu festivālu laureātu un saņēmis no viņa naudas fonda, nevis no valsts, balvu," stāstījis aktieris.

Vērtējot TV dīvas Baibas Sipenieces-Gavares publisko atteikumu vadīt ventspilnieku Jūras svētkus, Spanovskis bijis atturīgs.

"Varbūt Sipeniece dibinās savu partiju, dabūs savus oligarhus, un tad viņa var nebraukt pie Lemberga. Redzēsim, pie kā viņa brauc, tas viņai arī maksās. Es Lembergam netaisos atteikt," savu pārliecību paudis Spanovskis un uzsvēris, ka tie lielie kliedzēji esot neredzamo oligarhu komandu izpildītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!