Foto: EPA/LETA
Populārā Holivudas aktrise Keita Vinsleta (attēlā) pēc septiņu gadu laulības pieņēmusi lēmumu šķirties no sava vīra, režisora Sema Mendesa, atsaucoties uz abu laulāto advokātu sniegto informāciju, ziņo ārzemju mediji.

"Keita un Sems ar skumjām paziņo, ka viņi šī gada sākumā ir pārtraukuši savu kopdzīvi. Arī pēc šķiršanās viņi saglabās draudzīgas attiecības, un lēmums par šķiršanos pieņemts ar abpusēju piekrišanu," teikts advokātu firmas Schillings presei izplatītajā paziņojumā.

Advokāti gan pagaidām atsakās komentēt šķiršanās iemeslus un neatklāj, kad sāksies oficiālais šķiršanās process, tomēr uzsvēruši, ka, neraugoties uz kopdzīves pārtraukšanu, aktrise un viņas vīrs vienojušies kopā audzināt viņu sešus gadus veco dēlēnu Džo.

Aktrises un režisora kāzu ceremonija šaurā radinieku un tuvāko draugu lokā notika 2003. gada maijā Karību salās. Vinsletai šī bija otrā laulība - no 1998. līdz 2001. gadam viņa bija precējusies ar režisoru Džimu Tripltonu, un šajā savienībā 2000. gadā pasaulē nāca abu meita Mia.

Nedēļas sākumā izplatītais paziņojums par Vinsletas un Mendesa šķiršanos pārsteidzis daudzus kino jomas interesentus, jo līdz šim šī laulība tika uzskatīta par vienu no stabilākajām savienībām Holivudā, ko pāris apliecināja arī ar savu pirmo kopdarbu - 2008. gadā uz ekrāniem nonāca Mendesa režisētā filma Revolūcijas ceļš, kurā viņa laulātā draudzene spēlēja galveno lomu.

2009. gadā gan Mendess, gan Vinsleta par darbu šajā filmā tika nominēti Zelta globusa balvai, bet prestižo apbalvojumu un labākās aktrises titulu saņēma Vinsleta. Neraugoties uz to, režisors vēlāk atzinis, ka strādāt kopā ar sievu bijis viens no labākajiem viņa dzīves brīžiem, bet Vinsleta, saņemot balvu un pasakoties savam vīram, atklāja, ka "viņš katru dienu nogalinājis savus aktierus un tīksminājies par viņu sāpēm".

Foto: EPA/LETA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!