Foto: AFP/Scanpix
Pirmdien, 28. decembrī, vairākos ārzemju medijos parādījusies informācija, ka 28 gadus vecās Holivudas aktrise Natālija Portmena (attēlā) gājusi bojā kādā negadījumā filmēšanās laikā Jaunzēlandē, bet šīs baumas apstiprinājumu nav guvušas.

Lai gan ziņa par Portmenas nāvi sākotnēji bija ievietota portālā Top Stories, kurā skaidri norādīts, ka ikviena mājas lapā ievietotā ziņa ir izdomājums, vairāku ārzemju ziņu portālu žurnālisti šo faktu uztvēruši kā patiesību un informāciju par traģisko negadījumu izplatījuši tālāk jau kā patiesu ziņu, pat neraugoties uz to, ka mānīgajā ziņā teikts, ka aktrise gājusi bojā 2010. gada 23. jūnijā.

Tāpat izdomātajā ziņā ar atsauci uz Jaunzēlandes policistu sniegto informāciju tika lakoniski aprakstīti negadījuma apstākļi un apgalvots, ka aktrise mirusi pēc kritiena no 20 metrus augstas klints kādas filmas uzņemšanas laikā.

Nepatiesas ziņas par kādas slavenības nāvi ārzemju interneta medijos nav nekāds retums - vēl šī gada novembra sākumā līdzīgā veidā izplatījās informācija par populārās Holivudas aktrises Nikolas Kidmenas nāvi.

Agrāk medijos nonākusi informācija par aktieru Toma Henksa, Harisona Forda, Džordža Klūnija un citu pasaules mēroga zvaigžņu traģiskajām nāvēm, bet šī gada vasarā prasmīgi hakeri, uzlaužot amerikāņu dziedātājas Britnijas Spīrsas Twitter profilu, tajā ievietoja paziņojumu par viņas nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!