Foto: LETA

Sestdien, 26. februārī, slimnīcā nogādāts viens no vadošajiem Dailes teātra aktieriem Andris Bērziņš (attēlā) – viņam izrādes Marija Stjuarte laikā sākušās veselības problēmas, kuru dēļ aktierim bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, un Bērziņš ievietots Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā.

Pēc sestdien notikušās izrādes Marija Stjuarte vairāki Dailes teātra skatītāji pauduši aizdomas, ka Bērziņš uz skatuves kāpis reibumā, tomēr teātra vadība izrādi neatcēla, kā arī nav atbildējusi uz jautājumu, vai aktieris bijis dzēris.

Kāda izrādes apmeklētāja aģentūrai BNS par sestdien teātrī redzēto teica, ka "Bērziņa uznācienus pavadīja sašutuma pilni izsaucieni, pat svilpieni. Nevarēja saprast, kas tam cilvēkam ir, izskatījās, ka aktieris bija piedzēries", tāpēc, viņasprāt, izrāde bija jāatceļ.

"Pirmais cēliens bija īsta katastrofa, un, lai gan cienu Bērziņu par aktiera talantu, viņam nedrīkstēja ļaut spēlēt," uzskata skatītāja.

Aprunājoties ar teātra personālu starpbrīdī, viņa noskaidrojusi, ka pēc pirmā cēliena pie aktiera ieradušies ārsti, taču nolemts, ka aktieris turpinās spēlēt. Darbiniece arī noliedza, ka aktieris bija piedzēries. Tomēr skatītāja pauda sašutumu, ka Bērziņam atļauts spēlēt arī otrajā cēlienā, jo viņš kļuvis par zāles apsmiekla objektu, kā arī sabojājis sestdienas vakara izrādi. "Bija izjūta, ka pārējie aktieri bija neizpratnē, kas arī ietekmēja viņu tēlojumu," norādīja skatītāja.

Sarunā ar izklaides portālu Mango teātra preses sekretāre Liene Jakovļeva paskaidroja, ka Bērziņš slimnīcā ir vēl aizvien, bet precīzu diagnozi var pateikt tikai ārstējošais ārsts - šī brīža teātra rīcībā esošā informācija liecina, ka aktieris slimnīcā nogādāts pirmsinfarkta stāvoklī.

Tā kā aktieris ilgāku laiku nevarēs piedalīties izrādēs, Dailes teātris lems par izmaiņām repertuārā un lomu sadalē, bet jau svētdien Bērziņa atveidotajā barona Berleja lomā bēdīgi slavenajā izrādē Marija Stjuarte spēlēja aktieris Juris Frīnbergs.

Šī nav pirmā reize, kad izrāde Marija Stjuarte nokausē cienījamo skatuves mākslinieku - decembra vidū viņa "psiholoģiskā sabrukuma" dēļ tika atcelts izrādes otrais cēliens. Arī toreiz skatītājiem bija aizdomas, ka aktieris uz skatuves kāpis alkohola reibumā. To izklaides portālam Mango apstiprināja arī pats Bērziņš, atzīsto, ka citādi viņš nevarot tikt galā ar stresu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!