Foto: Mango

Ceturtdienas pievakarē Vecrīgas krogā-restorānā Garāža norisinājās leģendārās latviešu grupas Turaidas roze pirmā kompaktdiska atklāšanas svētki, kurā viesiem bija iespēja gan baudīt Olgas Rajeckas (attēlā) un Uģa Roze izpildītās kompozīcijas, gan īpašo Turaidas rozes kokteili.

Lai gan ierasts, ka albuma prezentācijās sveikt mūziķus ierodas arī viņu kolēģi, Turaidas rozes pasākumā starp viesiem varēja manīt vien Mikrofona ierakstu pārstāvjus Elitu Mīlgrāvi un Guntaru Raču, kā arī LNT talantu šova O!Kartes akadēmijas dalībniekus Mārtiņu Grunti un Indriķi Sīpolu jeb Saipo ar draudzeni, kuri visām atnākušajām dāmām pasniedza pa sarkanai rozei.

Guntars Račs, suminot Turaidas rozes dalībniekus svarīgajā dienā, atklāja, ka līdz šim šīs grupas ieraksti iznākuši tikai vinila platē un kasetē, tā kā šis ir pirmais albums, kas iznācis CD formātā.

Viņš arī pastāstīja, ka bijis diezgan grūti izvēlēties materiālu no daudzajām Turaidas rozes savulaik izpildītajām dziesmām - no daudzām kompozīcijām Olga Rajecka ar asarām acīs nolēmusi šķirties, jo visas labākās dziesmas kompaktdiska ierobežotās ietilpības dēļ tur nav bijis iespējams ievietot.

Starp pasākuma viesiem varēja sastapt arī populāro modes mākslinieci Elitu Patmalnieci, kura uzņēmusies rūpēties par Turaidas rozes dalībnieku skatuves tērpiem, par ko viņai gan Rajecka, gan Roze veltīja atzinīgus pateicības vārdus.

Turaidas roze tika dibināta 1985. gadā, bet grupas pirmajā diskā apkopota labāko dziesmu izlase, kas aptver periodu no 1986. līdz 1988.gadam. Albumā papildus oriģinālajiem tā laika studijas un koncertu ierakstiem iekļautas arī 2010. gadā studijā ierakstītās dziesmas Kas dzīvo tanī pusē un Nelaid, māte, bērnus mežā.

Šobrīd grupa ar Rajecku un Uģi Rozi priekšgalā ir atsākusi darbību un veiksmīgi turpina savu Latvijas koncertturneju un izsludinājuši papildus koncertu Rīgā, kas notiks 18. decembrī kinoteātra Rīga Lielajā zālē. Kopā ar abiem vokālistiem no oriģinālā grupas sastāva šobrīd koncertos muzicē arī bundzinieks Juris Helvigs, kurš grupā muzicēja no 1986. gada, un ģitārists Aivars Gudrais, kurš grupai pievienojās 1987. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!