Foto: Publicitātes foto

Ietekmīgais Krievijas režisors Aleksandrs Revzins apņēmies palīdzēt mūsu puišu grupai PeR (attēlā) iekarot Krieviju. Viņš pat vēlējies panākt to, lai mūsu jaunieši pārstāv lielo kaimiņvalsti Eirovīzijā, un uzaicinājis PeR muzicēt prestižajā Krievijas televīzijas sezonas gada noslēguma šovā.

"Mums pašiem bija šoks, kad saņēmām zvanu no Revzina asistentes, kura aicināja PeR decembrī uz Krieviju, lai piedalītos šovā Песенка года. Mēs jūtamies pagodināti, jo esam iekļuvuši Revzina sarakstā kopā ar Krievijas lielākajām estrādes zvaigznēm," izklaides portālam Mango stāsta PeR dalībnieks Ralfs Eilands.

Prestižajā krievu Jaungada šovā mūsu puiši piedalījušies jau pagājušogad - toreiz kā Latvijas pārstāvji no Jaunā viļņa viņi bija uzaicināti uzstāties uz vienas skatuves ar tādām zvaigznēm kā Dima Bilans, Sergejs Lazarevs un Alsu.

Krieviem tik ļoti iepaticies PeR, ka pēc uzstāšanās viņi uzaicinājuši mūsu puišus uz savu ballīti.

"Mēs bijām vienīgie no visiem dalībniekiem, kuri devās uz viesnīcu tusēt ar visiem lielajiem krievu režisoriem. Tā bija traka nakts - runājām ar šiem grandiem par muzonu tā, it kā mēs būtu viņu labi čomi! Sēdējām pie mielasta galda un paši neticējām, ka tusējam ar tik ietekmīgiem cilvēkiem. Viņi teica, ka esam forši džeki un mums jāsadarbojas," atceras Ralfs.

Viņš smejas, ka draugi un mūzikas kolēģi šiem viņa stāstiem sākumā pat neticējuši un nodēvējuši tos par izdomātiem zvejniekstāstiņiem, taču viss esot patiesība - Revzins mūsu puišus pat uzaicinājis uz savu meistarklasi, kur stādījis priekšā kā piemēru visiem mūziķiem.

Viņam PeR iepatikušies tik ļoti, ka režisors pat bijis gatavs izkārtot tiem iespēju pārstāvēt Krieviju Eirovīzijā. "Viņš mūs rekomendēja viņu nacionālajai atlasei, taču izrādījās, ka Krievijā šogad atlases nebūs, jo jau izvēlēts viens mākslinieks, kas pārstāvēs valsti," stāsta Ralfs.

Viņš pats brīžiem brīnoties par to, kāpēc tieši PeR tā iepatikušies Krievijas šovbiznesa grandiem.

"Manuprāt, viņiem patīk tas, ka uz mums var simtprocentīgi paļauties - mēs nekad neaizguļamies un vienmēr esam gatavi uzstāties. It kā nekas īpašs, bet Krievijā tā ir liela problēma - viņu zvaigznes ir tik lielas, ka nevar laikā ierasties uz uzstāšanos," spriež mūziķis.

Kaimiņvalsts šovbiznesa pārstāvjiem ļoti patīkot arī puišu skatuves tēls, un viņi nevēlas mūsējos pārtaisīt kaut kādā mērā atbilstošākus krievu estrādei. Arī paši PeR mainīties netaisās, un krieviski tuvākajā laikā nedziedās.

"Krievu valodu māku, bet izruna jāuztrenē - uzskatu, ka nedrīkst dziedāt valodā, kurā jūtams akcents. Tāpēc pagaidām turpināsim dziedāt latviski un angliski," stāsta Ralfs. Tomēr ar lielo kaimiņvalsti viņš saista lielus plānus.

"Protams, ka centīsimies izsisties Krievijā! Krievi zina par PeR panākumiem Dānijā, Meksikā un Lietuvā, un jau šogad mums bija aicinājumi spēlēt Krievijā," stāsta Ralfs. Šos koncertus puišiem gan nācies atteikt, jo viņi bija nosprauduši sev nopietnu mērķi - šogad krietni pastrādāt pie muzikālā materiāla, lai veidojas savu dziesmu bagāža, ko spēlēt.

"Saprotam, ka ar visu savu darbošanos pa ārzemēm esam pametuši novārtā Rīgu, tāpēc gatavojam lielu koncertu Latvijas faniem, kas notiks 21. decembrī Palladium zālē," atklāj Ralfs. Viņš uzskata, ka arī Latvijā PeR vēl ir daudz darāmā, un dzimteni pamest netaisās.

"Mums pašlaik vēl nav idejas par to, uz kuru valsti varētu pārvākties, taču šajā laikmetā iespējams menedžēt savu darbību ārzemēs, arī atrodoties Latvijā. Vasarā esam ieplānojuši piedalīties vairākos mūzikas festivālos Dānijā, kā arī koncertēt Krievijas klubos," ieceres atklāj mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!