Foto: F64

Komponists Raimonds Pauls (attēlā), kurš nesen atgriezies no koncertiem Kijevā un Sanktpēterburgā, kādā intervijā nesaudzīgi nokritizējis gan latviešu muzikālo gaumi, gan Eirovīzijas un citu šovu ietekmi uz pašmāju mūzikas attīstību.

"Es ļoti mīlu un cienu savu tautu un prievītes, bet reizēm varbūt ir jāpadomā par to, kas notiek arī ārpus šīs provinces robežām. (..) Latvijas laukos tiek atcelti daudzi Busuļa, Mielava koncerti. Lauki daudzviet deģenerējušies, viņiem Busulis par sarežģītu. Toties aizskries uz Puzikovu, jo pa televizoru viņu redzējuši. Nu, Reiniks vēl varbūt pavilks," intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze skarbi vērtējis maestro.

"Daudz kur vainīgi visi tie TV šovi. Es arī esmu pie tā vainīgs, nenoliedzu. Šovu dēļ muzikālie kritēriji strauji pazeminājušies. Mēs paši, bieži vien juzdamies neērti, sakām: cik jūsu labi dziedat, cik jums izjusts priekšnesums utt. Bet neviens neatļaujas pateikt: zināt, labāk tomēr nedziediet. Pāris reizes Busulis vienā šovā kaut ko mēģināja pateikt, divniekus likdams, bet viņam ātri aizvēra muti," analizējis Pauls.

Viņš arī atcerējies, kā savulaik šova Dziedošās ģimenes laikā paslavējis māsas Legzdiņas un nosaucis par savām draudzenēm, un tagad abas dāmas "ar šo pārliecību" koncertē pa visiem kultūras namiem, ko agrāk reti kurš iedrošinājies darīt.

Komponists atzinis, ka pašmāju televīzijas izmanto šos ātras slavas tīkotājus ar niecīgo talantu savu reitingu celšanai, kamēr kvalitatīva un profesionāla mūzika īpaši lielā cieņā vis neesot - televīzijas šovos iegulda niecīgus līdzekļus un gandrīz viss tur notiekot uz šova dalībnieku rēķina.

"Tie bērniņi būs gatavi līst uz vēdera, lai viņus redzētu visa Latvija vai kaut vai dzimtais ciemats. (..) Nu netiks nekur pasaulē ne tas Puzikovs, ne tas Kažiņš, visi viņi ir forši zēni, un lai viņi dzied mūsu provincē," norādījis Pauls.

Arī Eirovīzijas konkursam un mūsu pārstāvjiem tajā komponists veltījis kritiskus vārdus. " Ja mūsējiem blakus nostājas kādas citas valsts dziedātājs ar baigo rīkli, mūsējie neko nevar izdarīt! Tagad tie divi sienāzīši, kas aizsūtīti uz Eirovīziju, nu labi, viņi ir jauki zēni, bet kas Eiropas konkursā notiks?" retoriski taujājis maestro un devis padomu izstrādāt labu priekšnesumu mūsu Eirovīzijas pārstāvjiem, jo bez tā "tādi bāli solistiņi skatītāju uzmanību nevar noturēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!