Foto: Mango
Londonā dzīvojošā latviešu dziedātāja Meldra Gūža (attēlā) aizvadītajā nedēļā ieradās dzimtenē, lai ar vairākiem koncertiem prezentētu sava jaunā solo albuma izdošanu.

Pirmais Meldras solo albuma prezentācijas koncerts notika vienā no mūzikas biznesa darboņu iecienītākajām izklaides vietām Rīgā - kultūras namā Pie Labvēlīgā tipa, bet jau nākamajā dienā Meldra ar savu veikumu devās iepazīstināt liepājniekus.

Rīgā notikušajā koncertā jaunā dziedātāja uz skatuves kāpa kopā ar grupu, kuras sastāvā spēlē mūziķi no Lielbritānijas un Jaunzēlandes, bet piedziedātājas pienākumus Meldra bija uzticējusi populārajai pašmāju bekvokālistei Martai Kukaranei, kura savulaik atpazīstamību iemantoja kā Vanilla un ir sadarbojusies ar Lauri Reiniku un citiem latviešu mūziķiem.

Reto iespēju pamuzicēt kopā ar Londonā dzīvojošo meitu izmantoja arī Johny Salamander, kurš kā viesmūziķis iespēlējis arī solo divām Meldras Londonā un Latvijā tapušā albuma kompozīcijām.

Sumināt Meldru nozīmīgajā dienā bija ieradušies gan viņas draugi, gan ģimenes locekļi un talanta cienītāji, starp kuriem bija arī par Latvijas skaistumkonkursu "krustmāti" dēvētā Inta Fogele - viņa ar Meldru savulaik sadarbojusies, kad meitenei 2004. gadā bija uzticēta skaistumkonkursa Mis un misters Latvija vadīšana Tunisijā.

Uz Lielbritāniju Meldra devās 2006. gadā, kad viņa uzsāka studijas Modernās mūzikas augstskolas ACM ģitāristu fakultātē - pērn viņa šo mācību iestādi absolvēja, un pēdējo gadu pavadījusi, gan strādājot pie jaunā albuma, gan koncertējot Anglijas klubos un piedaloties dažādos muzikālos projektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!