Foto: Mango

Atraktīvā grupa Kombuļi pēc vērienīgās albuma Dzīvo tā prezentācijas jūtas apbēdināti, jo radušies dažādi pārpratumi ar grupas menedžmentu un koncertu norisi.

"Patiesībā neiet jau tik labi. Nezinam, kura vainas pēc, bet pēdējā laikā ir apstājusies grupas koncertdarbība. Tāda sajūta, ka esam apvesti ap stūri. Ir radušās arī problēmas ar Autortiesību aģentūru. Parakstot līgumu, esam palikuši bez mantiskās daļas, un tagad mums skaidro, ka uz mūsu koncertiem nepērk biļetes un arī jauno albumu neviens negrib iegādāties. No vilka bēgām, lācim uzskrējām virsū," tā grupas Kombuļi līdere Inese Cibuļska (attēlā) sarunā ar izklaides portālu Mango raksturo savu menedžmentu.

"Tik ļoti gribam tikt šlāgeraptaujā, tik ļoti gribam doties muzicēt pie saviem klausītājiem, bet nekas nenotiek. Kāpēc par mūsu koncertiem nav reklāmas, kāpēc mūsu menedžments necenšas mūs reklamēt?" sašutumu pauž Inese, kura pārliecināta, ka grupas menedžments neko nedara, lai grupa varētu virzīties pa karjeras kāpnēm.

Turklāt Kombuļi ir apbēdināti, ka par viņu koncertiem grupas menedžeris Juris Millers prasa no 600 līdz 700 latiem. "Mēs taču zinām, ka šobrīd cilvēkiem ir grūtības ar naudu, tad kāpēc jāliek tik lielas naudas summas par koncertiem? Mēs esam gatavi koncertēt par krietni mazākām naudas summām, lai priecētu savus klausītājus," skaidro Inese.

Lai izdzīvotu šajos ekonomiski smagajos apstākļos, Ineses vīrs Ēriks Cibuļskis ir pieteicies strādāt vietējā pašvaldībā par 100 latiem mēnesī. Viņš nečīkst par to, ka no agra rīta līdz vēlam vakaram ir jāstrādā mežā, bet priecājas, ka ģimenei vismaz reizi mēnesī ir garantēti 100 latu lieli ienākumi.

Inese jau sarakstījusi vairāk nekā 50 dziesmas. "Pēc albuma izdošanas esmu sarakstījusi vēl piecas dziesma, tai skaitā arī jaunu Ziemassvētku dziesmu. Un ir arī tapusi Kombuļu himna "Kombuļi, Kombuļi, buļi buļi Kombuļi". Ja šī dziesma atskanēs, tad noteitki tā būs grāvējs," ir pārliecināta Inese.

Kombuļi apņēmušies nezaudēt ticību saviem spēkiem un gatavi arī iesniegt dziesmu nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei. "Mēs jau jūtam, ka tā dziesma ir hīts un varētu arī uzvarēt Eirovīzijas atlasē," stāsta Inese.

Savukārt grupas Kombuļi menedžerim Jurim Milleram par notiekošo ir cits viedoklis: "Diemžēl Inese Cibuļska jau ir paspējusi aizmirst to, ka atšķirībā no citiem Latvijas mūziķiem, ņemot vērā viņu ne visai vieglo finansiālo situāciju, pēc mana lūguma albuma izdevēji Mikrofona ieraksti pārskaitīja mūziķiem ļoti pieklājīgu autoratlīdzību vēl pirms albuma iznākšanas. Kā šovbiznesa jaunpienācējiem grupas Kombuļi dalībniekiem acīmredzot vēl nav līdz galam saprotams tas, ka autoratlīdzība par pārdotajiem albumiem un dziesmu atskaņojumiem radiostacijās netiek pārskaitīta mūziķiem katru nedēļu. Tas notiek krietnu laiku - vairākus mēnešus vēlāk, jo ir saistīts kaut vai ar faktu, ka veikalu tīkli datus par pārdotajiem albumiem neapkopo katru dienu.

Acīmredzot sarunas laikā ar žurnālisti no izklaides portāla Mango Ineses garastāvokli iespaidoja drēgnais rudens, jo viņa laikam ir piemirsusi, ka tuvākajā laikā grupai Kombuļi ir paredzētas daudzas uzstāšanās, ka vēl mūsu pēdējās tikšanās laikā ļoti nopietni tika pārspriests jautājums par Cibuļsku ģimenes pārcelšanos uz Rīgu - šobrīd ik mēnesi tikai par autobusa biļetēm braucieniem no Kombuļiem uz Rīgu un atpakaļ tiek tērēts tik daudz naudas, ka par šo naudu varētu noīrēt ļoti pieklājīgu dzīvokli pat Rīgas centrā," stāsta Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!