Foto: Mango

Šī vasara Latvijas iedzīvotājus priecē ar saulainu laiku, un gandrīz katru dienu spilgtā saules gaisma daudziem liek slēpties aiz saulesbrillēm. Šajā sakarā Mango veica nelielu apkopojumu par to, kādas saulesbriļļu modes tendences šovasar vērojamas starp Latvijā populāriem cilvēkiem.

Viena no visbiežāk publiskos pasākumos sastopamajām Latvijas šovbiznesa darbonēm, aktrise un producente Agnese Zeltiņa, kura vairakkārt ierindojusies stilīgāko pašmāju sieviešu sarakstos, šovasar iegādājusies divus jaunus zīmola Ray Ban briļļu modeļus - klasiskās "aviatora" stila brilles zelta rāmī, kas uzskatāma par Ray Ban firmas klasiku jau kopš 1937. gada, kā arī modeli Wayfarer baltā plastikas rāmī.

"Šīs brilles ražošanā būs tikai līdz šī gada 31. decembrim, tāpēc tām ir jābūt katra sevi cienoša briļļu nēsātāja kolekcijā," sarunā ar izklaides portālu Mango savu izvēli pamato Zeltiņa.

Zeltiņas kolekcijā esot aptuveni desmit pāri "aktīvo" jeb nēsājamo saulesbriļļu. "Tā kā man ir sausas un jutīgas acis, brilles man ir nepieciešamība, un es tās valkāju cauru gadu katru dienu," stāsta aktrise, kuras kolekcijā ir arī Prada, Les Copains, Chanel, Vivienne Westwood, D&G zīmolu saulesbrilles.

Uz jautājumu, vai viņai arī kādreiz radies kārdinājums iegādāties tā saucamās "lētā gala" saulesbrilles, kuras veic tikai aksesuāra funkcijas, bet acis no saules gaismas iedarbības nespēj pasargāt, aktrise atbild noliedzoši un atzīst, ka priekšroku dod pārbaudītu un dārgu zīmolu precēm.

Izvēloties saulesbrilles, ko likt pirms iziešanas no mājām, aktrise tās rūpīgi pieskaņo apģērbam. "Šis aksesuārs man tāpat kā somas, jostas un kurpes ir manas garederobes visbūtiskākā sastāvdaļa, kam pievēršu lielu uzmanību," atzīst Zeltiņa.

Komentējot vienu no pēdējo gadu acīs krītošākajām tendencēm, kad bieži vien publiskos pasākumos slavenības no saulesbrillēm nešķiras arī telpās, Zeltiņa atzīst, ka šo cilvēku rīcība ir pašsaprotama.

"Es saprotu cilvēkus, kas tādā veidā izsargājas no apkārtējo uzmanības, jo brilles rada ilūziju, ka iespējams noslēpties," smaidot skaidro aktrise.

Galerijā: neliels ieskats vietējo zvaigžņu saulesbriļļu izvēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!