Šonedēļ Ņujorkā noslēgusies modes skate Fancy Rat Covention, kurā visu modeļu lomās bija iejutušās žurkas, kas kuplā skaitā bija atvestas no visiem lielās valsts nostūriem.

Kā vēsta organizatoru izplatītā informācija, par žurku modes skates lielāko sensāciju kļuvuši Adas Nīvsas darbi - šī sieviete strādā par žurku dresētāju, bet brīvajā laikā šiem jaukajiem grauzējiem rada krāšņas drēbītes.

Nīvsa uz modes skati bija sagatavojusi gan ikdienas apģērbu, gan arī dažādus izejamo drēbju variantus, kā arī kāzu kleitas. Šova laikā varēja arī iegādāties viņas dizainētās drēbītes, kas maksāja aptuveni 80 dolārus par komplektu. Augsto cenu noteicis tas, ka apģērba izgatavošanā viņa izmantojusi labākos augumus.

Kā paskaidrojusi dizainere, pieprasījums pēc mājdzīvnieku apģērba pēdējo gadu laikā pieaudzis vismaz trīskārtīgi, kad par modes lietu kļuva iegādāties mazos dekoratīvos sunīšus. Savukārt žurkām apģērbs pagaidām lielākoties tiek šūts pēc pasūtījuma.

"Žurkas šādos tērpos izskatās burvīgi, un šķiet, ka viņām pašām ļoti patīk valkāt drēbītes. Tomēr ne katrai žurkai piestāv jebkurš apģērbs. Žurkas ir ļoti spēcīgas personības - rakstura ziņā viņas ir kā suņu, kaķu un sesku apvienojums," stāstījusi dizainere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!