Foto: Mango
Antikvariātu īpašnieka Viktora Avotiņa un viņa dzīvesbiedrenes Jeļenas Avotiņas-Jekateriņičevas Jorkšīras terjeru meitene Frančeska (abas attēlā), kura jau sen pazīstama kā Latvijas stilīgākā kucīte, izrādās, arī ir īsta valsts patriote un valsts svētkos ģērbjas tautastērpā.

"Tautastērpu Frančeskai darināja dizainere Tatjana Felsberga. Uzšuvām to speciāli uz Līgo svētkiem, lai arī mūsu mīlule varētu saģērbties latviešu tradicionālajā tērpā. Tagad tautas tērpu Frančeska var vilkt uz visiem valsts svētkiem - viņai tas ļoti, ļoti patīk," izklaides portālam Mango stāsta kucītes "mamma" Jeļena.

Ziemeļkurzemes tautas tērps Frančeskai nav vien kārtējais aksesuārs - tas darināts, ievērojot visas tradīcijas - izmantojot autentiskus materiālus un krāsu toņus. Kopumā kostīmiņš nav bijis dārgs - tas uzšūts par 25 latiem un tikpat izmaksājusi tērpam atbilstoša saktiņa ar rubīniem.

Šajā tērpā sunenīte pārsteidza viesus 18. novembra svinībās antikvariātā Volmar. "Frančeska valsts svētkos bija pirmā skaistule. Un tas, ka saģērbjam savu mīluli tautas tērpā, nav nekāds joks - viņa ir visīstākā patriote tāpat kā mēs," priecājas Jeļena.

Stilīgajai kucītei, kura ikdienā darbojas kā uzņēmēja un kurai pieder viena kapitāldaļa veterinārajā klīnikā Frančeska VET, ir pamatīga tērpu kolekcija - Frančeskas skapī ir apmēram 70 tērpu, turklāt sunenītes modes kolekcija regulāri tiek papildināta.

Bez tautastērpa interesantākie no viņas apģērbiem ir Parīzē iegādāts japāņu kimono, Roberto Cavalli kažoks ar ūdeļādas apkakli, medmāsas tērps un sniegbaltītes kleitiņa. Suņu meitenītei mājās atvēlēts pat savs drēbju skapis, un viņa ne reizi no mājas nav izgājusi kaila.

"Pie tautas tērpa Frančeska, protams, bija pieskaņojusi tradicionālo bizīti, kādu viņa iemīļojusi arī ikdienā. Viņa ik dienas veido arī frizūru - kā jau īsta meitenīte," stāsta Jeļena.

Galerijā: Frančeska kā vakara zvaigzne 18. novembra svinībās antikvariātā Volmar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!