Foto: Mango

Sestdien, 9. aprīlī, ar krāšņu šovu Rīgā, Sapņu fabrikā noslēdzās starptautiskais modeļu konkurss Baltic Beauty Contest, kurā gada labākās modeles titulu un līgumu 100 000 eiro vērtībā ieguva 14 gadus vecā rīdziniece Paula Kigitoviča (attēlā).

Konkursā par līgumu ar itāļu modeļu aģentūru Joy cīnījās 23 meitenes no Baltijas, Skandināvijas un Austrumeiropas valstīm, un, lai pierādītu savu atbilstību modeļu biznesam, meitenes uz mēles defilēja peldkostīmos, demonstrēja latviešu dizaineru tērpus un apģērbu no Just Cavalli kolekcijas.

Pēc vairākiem iznācieniem žūrija izvēlējās savu favorīti, un par "Gada modeli" kļuva jauniņā Paula Kigitoviča, kura jau divus gadus darbojas Natalie modeļu aģentūrā, bet piecas finālistes saņēma līgumus ar vadošajām modeļu aģentūrām.

Pavisam konkursā pieteicās 12 762 meitenes, no kurām tika izvēlētas 23 finālistes. Cīņa par līgumu ar Itālijas modeļu aģentūru ilga trīs dienas, kuru laikā pretendentes vērtēja modes industrijas pārstāvji, modes fotogrāfi, stilisti un dizaineri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!