Foto: Reuters/Scanpix

Prestižais žurnāls Forbes sastādījis ikgadējo vislabāk apmaksāto modeļu sarakstu, un tā pirmajā vietā ierindojusies brazīliešu supermodele Žizele Bundhena (attēlā).

Populārā brazīliešu modele savulaik, gatavojoties laist pasaulē pirmdzimto, apgalvoja, ka pakāpeniski plāno mest mieru modeles gaitām. Šo solījumu Bundhena gan nav turējusi - viņas dēlēnam Bendžaminam decembrī apritēs divu gadiņu jubileja, bet pievilcīgā māmiņa turpina ar panākumiem darboties modes biznesā.

Vērtējot vislabāk apmaksāto modeļu sarakstu, Forbes speciālisti atzīmējuši, ka šī gada pirmais trijnieks būtiski maina modeļu biznesa tēlu - "parastu skaistuļu" vietā arvien lielāku lomu tajā spēlē "biznesa sievietes" jeb modeles, kuru piesaiste konkrētu zīmolu reklamēšanai garantē drošus ieņēmumus.

"Bundhena ir starptautiska ikona un spēj izbīdīt jebkuru produktu, sākot no šampūna līdz modes zīmolam. Ekonomiskais efekts no reklāmas kampaņām ar viņas piedalīšanos Bundhenu dara krietni pārāku par citām viņas kolēģēm," vērtējis uzņēmuma Limited Brands, kas ilgstoši sadarbojas ar populāro modeli, mārketinga direktors Edvards Razeks.

Pērn Bundhena nopelnījusi 45 miljonus dolārus, kas ir par 20 miljoniem vairāk, nekā viņa nopelnījusi iepriekšējā gadā, un šie vērienīgie ieņēmumi arī ļāvuši viņai ierindoties labāk apmaksāto modeļu saraksta pirmajā vietā.

Saraksta otro vietu ieņēmusi vācu modele Heidija Klūma, kuras ieņēmumi sasnieguši 20 miljonus, bet trešajā vietā ierindojusies britu modele Keita Mosa ar 14 miljoniem.

Labāk apmaksāto modeļu sarakstā iekļuvusi arī Adriana Lima ar astoņu miljonu lieliem ieņēmumiem, Alesandra Ambrosio ar pieciem miljoniem, bet saraksta devītajā vietā ierindojusies krievu modele Natālija Vodjanova, kura gada laikā nopelnījusi četrus miljonus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!