Foto: Mango

Ceturtdien notikušā modes festivāla Riga Fashion Mood ietvaros apmeklētājiem bija iespēja novērtēt arī skandalozā modes mākslinieka Dāvida (attēlā centrā) jaunāko kolekciju, kuru pats Dāvids raksturojis kā "atgriešanos Latvijas modes dzīvē".

Dāvida, kurš pēdējos gadus lielākoties strādājis Ķīnā, nākamā gada pavasara/vasaras gatavs valkāšanai kolekcija veltīta bezrūpīgas dzīves baudīšanai siltajos vasaras mēnešos, un Rīgas biržas namā notikušās skates apmeklētāji tika iepazīstināti ar vairāk nekā 50 jaunās kolekcijas tērpu paraugiem.

Jaunā kolekcija veidota no vairākām stilistiski atšķirīgām daļām - nākamā gada vasarai Dāvids piedāvā gan romantiski gaisīgus tērpus no dabīga zīda auduma ar ziedu apdruku, gan lakoniskus modeļus no augstas kvalitātes kokvilnas un zīda vīriešu kreklu auduma, kā arī trikotāžas auduma tērpus jūrnieku stilā un citus interesantus modeļus.

Pats Dāvids, kurš agrāk ne reizi vien sabiedrību bija priecējis ar augstās modes kolekcijām, pēdējos gados savu stilu mainījis, piedāvājot pircējiem praktiskus apģērbus, un pats uzsvēris, ka viņš tērpus veido, domājot par to ērtumu.

Šobrīd paveikti visi priekšdarbi, lai Dāvida jaunās kolekcijas tērpi tiktu laikus saražoti un jau nākamā pavasara sākumā būtu atrodami tirdzniecības vietās Baltijas valstīs un Krievijā - tērpi būs pieejami dažādos izmēros, cena būs demokrātiska, tāpēc tos atļauties varēs plašs sieviešu loks, nebaidoties par savu atbilstību kādiem īpašiem materiāliem vai fiziskiem standartiem.

Izklaides portāls Mango jau ziņoja, ka arī Riga Fashion Mood pavasara sesijā pašmāju modes cienītājiem bija iespēja iepazīties ar Dāvida veikumu. Tiesa, šī kolekcija izpelnījās lielu kritiku un daudzi pauda neizpratni par agrāk tik interesantā mākslinieka vājo sniegumu, bet pats Dāvids pēc šova notiekošajā preses konferencē no paskaidrojuma par savu kolekciju izvairījās, sarīkojot nelielu scēnu.

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!