Foto: Mango

Drīzumā televīzijas ekrānos atgriezīsies seriāls UgunsGrēks, un jaunajā sezonā tā radošajai komandai pievienojies aktieris un režisors Voldemārs Šoriņš (attēlā), kurš UgunsGrēkā atveidos skarbā un valdonīgā Ziemeļa lomu.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Šoriņš, kurš savulaik kopā ar kolēģi Zigurdu Neimani veidoja seriālu Dzīvoklis un tāpēc uzskatāms par "latviešu seriālu tēvu", atzīst, ka filmēties UgunsGrēkā viņš piekritis nostalģijas dēļ.

"Piekritu gan papildus ieņēmumu dēļ, gan tādēļ, ka vēlējos atjaunināt iesūnojušus refleksus, jo ilgi neko televīzijā nebiju darījis. Ar seriāla režisori bijām pazīstami jau no seriāla Dzīvoklis laikiem, un man no tiem gadiem bija siltas un mīļas atmiņas. Iedarbojās nostalģija, un visu šo iemeslu dēļ arī sapratu, ka, ja man ir jāizvēlas starp neko nedarīšanu un kaut kā darīšanu, tad labāk kaut ko daru," smaidot stāsta Šoriņš.

Pieredzes bagātais aktieris gan noliedz to, ka filmēšanās seriālā viņam būtu liels profesionāls izaicinājums. "Tur komandā ir savākti daudzi profesionāli aktieri, bet seriāls ir seriāls, un tas materiāls aktierim grūtības nesagādā," vērtē Šoriņš.

Četru seriāla UgunsGrēks sezonu laikā tas vairākkārt kļuvis par skatītāko pārraidi pašmāju televīzijas kanālos, tomēr no teātra dzīves darboņiem tas saņēmis ne vienu vien kritisku vērtējumu - piemēram, Jaunā Rīgas teātra aktieris Gundars Āboliņš savulaik atzina, ka viņam esot neērti par saviem kolēģiem, kuri tēlo šajā seriālā, bet aizvadītā gada nogalē notikušajā Spēlmaņu nakts balvu pasniegšanā par seriālu publiski smīkņāja ne tikai pasākuma vadītājs Jānis Skutelis, bet arī citi aktieri.

Šoriņš gan seriāla apšaubāmajai kvalitātei veltītos pārmetumus sauc par muļķīgiem un nepamatotiem. "Nevajag jaukt kopā divas dažādas lietas - ir lielā māksla, ko taisa teātrī un pilnmetrāžas kino, un ir izklaide. UgunsGrēks ir izklaide, un nevajag tajā vēl kaut ko īpašu meklēt," seriālu kaismīgi aizstāv aktieris.

Arī laikā, kad Latvijas Televīzijā tika translēts viņa veidotais seriāls Dzīvoklis, esot bijuši pārmetumi par tā mākslinieciskajām vērtībām un pat veikta aptauja, lai noskaidrotu, vai šāds seriāls ir tiesīgs turpināties.

"Šajos gadījumos šķēpu laušana ir lieka - UgunsGrēks ir profesionāls darbs, bet par jebkuru mākslas darbu vienmēr var teikt, ka kaut kas nav līdz galam izdarīts, un tā gandrīz vienmēr būs taisnība. Arī Rīga nekad nebūs gatava, bet to, ka šāds seriāls ir tiesīgs būt, pierāda skatītāju mīlestība pret to," pārliecināts ir Voldemārs Šoriņš.

Galerijā: Voldemārs Šoriņš un viņa seriāla UgunsGrēks kolēģi - Elizabetes lomas atveidotāja Maija Doveika un Denisa lomas tēlotājs Ģirts Luiziniks, kurš seriālam pievienojies piektajā sezonā (foto: TV3 arhīvs).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!