Foto: LETA
Uzņēmējs un bijušais Latvijas premjerministrs Māris Gailis (attēlā) nolēmis mest pie malas aktīvu darbību nekustamo īpašumu jomā un jau tuvākajā laikā uzsāks jaunus projektus, starp kuriem ir arī TV kanāla veidošana jauniešiem.

Gailis, kuram darbība nekustamo īpašumu tirgū krīzes gados radīja 10 līdz 15 miljonus lielus zaudējumus, atklājis, ka tuvākajā nākotnē viņš attīstīs Ēberģes hidroelektrostaciju, nodarbosies ar televīzijas signāla apstrādes programmnodrošinājuma izplatīšanu un rudenī jauniešiem piedāvās jaunu TV kanālu Chaula TV.

Jauniešiem paredzēto televīziju, kas tiks veidota kopā ar Latvijas datu centru kompāniju DEAC, plānots prezentēt jau septembrī - iecerēts, ka televīzijas saturu veidos paši studenti un skolu jaunieši, radot skolas ziņas, mūzikas klipus, atspoguļojot sporta aktivitātes un citas lietas, kas viņiem šķiet interesantas.

"Ideja ir apgādāt skolas ar nelielām TV studijām, kas būs balstītas uz Cinergy tehnoloģijām. Skolēni sev svarīgo saturu varēs ierakstīt un standartizētā formātā ievietot Chaula TV arhīvā.

Materiāls ar mazu izšķirtspēju tiks parādīts jaunajā portālā Chaula TV, un pēc tam augstā izšķirtspējā raidīsim Latvijā to, kas ir visvairāk pieprasīts," jauno ideju skaidroja Gailis un atzinis, ka viņam ir "interesanti apgūt jaunas lietas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!