Foto: Mango
Šonedēļ Latvijas Televīzija sākusi darbu pie jauna latviešu seriāla filmēšanas – tā režisora pienākumi uzticēti pieredzes bagātajam pašmāju kinoindustrijas pārstāvim Armandam Zvirbulim, bet lomās būs iespēja redzēt daudzus skatītāju iemīļotus aktierus.

Režisors Zvirbulis sarunā ar izklaides portālu Mango pastāstīja, ka jaunā seriāla, kura scenāriju veidos dramaturģe un Valmieras Drāmas teātra direktore Evita Sniedze, darbība notiek mūsdienās.

Plānots, ka seriāls televīzijas skatītāju vērtējumam tiks nodots jau novembra izskaņā, bet lomas jaunajā projektā uzticētas jau skatītāju iemīļotiem aktieriem Ģirtam Jakovļevam, Ditai Lūriņai, Ievai Puķei, Zanei Aļļēnai un citiem, gan jauniem un līdz šim televīzijas skatītājiem mazāk zināmiem talantiem.

Viena no galvenajām lomām topošajā projektā uzticēta Dailes teātra aktierim Intaram Rešetinam (attēlā), kurš neslēpj prieku par radušos iespēju filmēties jaunajā latviešu seriālā gan režisora Zvirbuļa, gan pārējās seriāla radošās komandas dēļ.

"Armanda piedāvājumam filmēties es piekritu uzreiz, pat neizlasot scenāriju. Man jau ir bijusi iespēja ar viņu strādāt, un varu teikt, ka uzskatu viņu par vienu no labākajiem kino režisoriem Latvijā, tāpēc atteikties no šī piedāvājuma būtu muļķīgi un vieglprātīgi," sarunā ar Mango stāsta Rešetins.

Aktieris atzīst, ka viņš filmēšanos pie Zvirbuļa uzskata par labu skolu, jo šim režisoram aktiera faktors ir ļoti būtisks un viņš rūpējas par to, lai aktieris kadrā strādātu profesionāli un nemelotu.

Ieskicējot jaunā seriāla sižetu, Rešetins atzīst, ka scenārijs un viņam dotie aktieriskie uzdevumi esot ļoti interesanti. Aktieris seriālā atveidos arhitektu, kurš iepinies mīlas trīsstūrī - viņam ir pastāvīgas attiecības, bet tad uzrodas viņa jaunības dienu mīlestība, un tas varoni nostāda jaunu izvēļu priekšā.

Mango atgādina, ka šī gada sākumā LTV sāka demonstrēt režisora Māra Martinsona veidoto seriālu Būt mīlētai ar Zani Jančevsku galvenajā lomā, bet šis projekts cieta neveiksmi - pēc pirmās sezonas televīzijas vadība zemo reitingu dēļ nolēma seriālu vairs neturpināt, bet Būt mīlētai režisors par pēkšņo lēmumu bija tik pārsteigts, ka pat gatavojās ar LTV tiesāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!