Foto: LETA

Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris (attēlā) šobrīd aktīvi gatavojas traģēdijas Marija Stjuarte pirmizrādei, savukārt TV seriālā UgunsGrēks viņš tagad var atļauties būt emocionāli vājš vīrietis.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Ķesteris stāsta, ka viņš mācās no saviem Krievijas kolēģiem, kuri spēlē teātrī, filmējas seriālos un kino, vada raidījumus, veido filmu scenārijus un dara vēl simts un vienu darbu.

"Līdz 17. septembrim, kad būs Marijas Stjuartes pirmizrāde, viss jānoslīpē. Katru dienu uz skatuves izspēlējam asiņainus skatus. Pats gan nespēlēju varmāku, bet šajos skatos esmu uz skatuves," skaidro Ķesteris.

Lielajā darbu un pienākumu virpulī aktieris ir paguvis arī saslimt. "Jā, esmu maliet apaukstējies. Taču tas latviešu tautai ir raksturīgi, ka puņķojamies. Un, piepuņķotajā pasaulē dzīvojot, arī man ir pielipušas iesnas un neizbēgami ir jāpuņķojas. Seriālā jau man arī šobrīd jāspēlē vājš cilvēks, tāpēc varu droši papuņķoties. TV ekrānā taču varu atļauties būt emocionāli vājš," skaidro Ķesteris.

Viņš gan atzīst, ka pēdējā laikā viņu tauta vairāk identificē nevis kā aktieri Ģirtu Ķesteri, bet kā seriāla UgunsGrēks personāžu Leonu, kuram, sākoties jaunajai sezonai, ir nopietnas redzes problēmas. "Tas jau ir tas seriāla fenomens, ka katru vakaru ienāku cilvēku mājās kā Leons," uzsver aktieris.

Vaicājot, vai Ģirta atveidotais Leons neskumst par to, ka UgunsGrēka ceturtajā sezonā vairs nespēlē aktrise Dita Lūriņa-Egliena, kura atveidoja Leona mīļotās sievietes Martas lomu, viņš atklāj, ka pat ļoti skumst gan pēc Martas, gan arī Ditas.

"Gana spēcīgi man seriālā pietrūkst Martas. Esmu tagad vientuļš, un man ir atļauts sērot. Pēc traģēdijas ar Martu varu būt uz sevi vērsts, egoistiskāks, skarbāks un neiecietīgāks. Lai arī man jau apkārt ir jaunas aktrises, ļoti labi, ka scenārija veidotāji ļauj man ciest, nevis tūlīt mesties jaunos mīlas varoņdarbos. Tagad Leons ir akls cilvēks, bet ceru, ka tas ir tikai laika jautājums un nākamajās seriāla sērijās atkal atgūšu redzi," pārdomās par seriālu dalās aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!