Foto: Mango

Svētdienas vakarā pēc piecpadsmit nedēļām noslēdzies skatītāju iemīļotais TV šovs Dziedošās ģimenes, kura finālā savā starpā sacentās divas izturīgākās ģimenes – Riču ģimene no Rīgas un Vītolu ģimene no Madonas rajona Liezēres pagasta.

Vienā no ilgākajiem šoviem, kāds bijis Latvijas televīzijās, uzvarēja par "sirdsskaidro" dēvētā Vītolu ģimene (attēlā), kuri fināla raidījumā izpildīja Dziesmu par notikumu un Ozola galotnes dziesmu. Vītolu ģimene saņēma arī šī šova galveno balvu - 10 000 eiro.

Savukārt otrās vietas ieguvēji Riči dziedāja Nel blu di pinto di blu (kas plašākai publikai pazīstama ar nosaukumu Volare) un Regresa a mi.

Iepriekš interneta totalizatoru noteiktās likmes liecināja, ka bukmeikeri kā galvenos pretendentus uzvarai bija izvirzījuši Riču ģimeni, kuru uzvaru prognozēja ar 60% iespējamību. Tomēr prognozes neapstiprinājās, jo fināla raidījumā visu noteica skatītāju balsojums - gan par Ričiem, gan par Vītoliem nobalsoja vairāk nekā 100 000 skatītāju, bet par uzvarētājiem - vismaz par 5 000 balsotāju vairāk.

Kā šova laikā paziņoja Vītolu ģimene, tagad to, ko agrāk darīja sirdspriekam, viņi iemācījušies izpildīt profesionālāk - gan turēt mikrofonu, gan kustēties mūzikas ritmā. Tāpat gandrīz visas ģimenes vienprātīgi solīja, ka šovā iegūto popularitāti izmantos savas muzikālās karjeras popularizēšanai (turklāt Vītoli tikai dienu iepriekš bija prezentējuši savu pirmo kompaktdisku).

Šova žūrijā, kā ierasts bija tās pastāvīgie pārstāvji - komponists un pianists Uldis Marhilevičs, maestro Raimonds Pauls un LNT labestības projektu Labestības diena un Eņģeļi pār Latviju vadītāja Katrīne Pasternaka. Savukārt raidījumu vadīja dziedātājs Lauris Reiniks.

Šova finālā piedalījās arī vairākas no ģimenēm, kas raidījuma gaitā bija jau izstājušās, bet ar savu klātbūtni šova fināla tiešraidi pagodināja dziedošo ģimeņu patronese - bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru, kuri abi arī kāpa uz skatuves, lai kokporī dziedātu tautasdziesmas.

Mango piedāvā vēlreiz noklausīties Vītolu ģimenes izpildīto Dziesmu par notikumu.

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/vitolugimene-Dziesminaparnotikumu.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!