Foto: Reuters/Scanpix

Izdevums Forbes sastādījis ikgadējo labāk apmaksāto Holivudas aktrišu sarakstu, kurā šogad pirmo vietu dala Andželīna Džolija un Sāra Džesika Pārkere (abas attēlā) – aktrises gada laikā katra nopelnījusi 30 miljonus ASV dolāru.

Džolijas iekļūšanu pelnošāko aktrišu topa virsotnē nodrošinājusi viņas dalība tādās filmās kā The Tourist, kurā viņa spēlēja ar daudzu sieviešu mīluli Džoniju Depu, kā arī spriedzes filmā Salt, kas viņu pēdējā gada laikā padarījusi par vienīgo aktrisi, kurai komerciālus panākumus un milzu peļņu izdevies gūt ar dalību šāda žanra kino darbā.

Sāras Džesikas Pārkeres peļņu nodrošina gan ieņēmumi no seriāla Sex and the City, kurā viņa bija ne tikai galvenās lomas atveidotāja, bet arī producente, kā arī 2010. gadā uz ekrāniem nonākusī Sex and the City otrā pilnmetrāžas filma, kura, neraugoties uz atturīgo un vēso kritiķu vērtējumu, guva gana lielu atsaucību sieviešu vidū visā pasaulē.

Tāpat Pārkere pelna kā skaistuma un stila ikona - labu naudiņu viņai ienes veiksmīgā parfimērijas līnija, kā arī darbošanās modes biznesā.

Labāk pelnošo aktrišu sarakstā Džolijai un Pārkerei seko Dženifera Anistone un Rīsa Viterspūna, kura katra nopelnījusi pa 28 miljoniem ASV dolāru, pelnošāko Holivudas zvaigžņu sarakstu pirmo piecinieku noslēdz Džūlija Robertsa ar 20 miljonu peļņu, bet pēdējā vietā ierindojusies Merila Strīpa ar 10 miljonu peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!