Foto: morgueFile

Vācu žurnāls Die Welt veicis aptauju par to, vai seksa laikā būtu vēlams istabā atstāt savus mīļos mājdzīvniekus. Atbildes bija visai pretrunīgas, tāpēc žurnālisti pēc padoma vērsās pie zoologiem un etoloģijas speciālistiem.

Kā izrādās, ļoti daudzus cilvēkus satrauc jautājums, vai seksa laikā no istabas jāpadzen mājdzīvnieks, kurš arī šo teritoriju uzskata par savējo. Tāpat daudzas neprecētas sievietes atzinušas, ka ar kaķiem un suņiem viņām izveidojušās daudz stabilākas attiecības nekā ar vīriešiem.

Viennozīmīgu atbildi uz jautājumu, vai vēlams dzimumakta laikā istabā atļaut uzturēties mājdzīvniekam, speciālisti nav snieguši un atzinuši, ka izvēle jāizdara saimniekam, ņemot vērā konkrētā dzīvnieka rakstura iezīmes.

Tā kā daļai mājdzīvnieku piemīt tendence justies kā teritorijas saimniekiem, viņi var apdraudēt svešo cilvēku. Vairāki žurnāla aptaujātie cilvēki atzinuši, ka gadījumos, kad mīlēšanās kļūst kaislīgāka un abu partneru kustības ritmiskākas, suns, piemēram, sāk riet, raut nost gultas veļu vai pat kost saimnieka partnerim.

Arī suņu un kaķu saimnieki sadalījušies divās nometnēs - vieni iebilst pret mīluļu izlikšanu aiz guļamistabas durvīm, citi turpretim par izvirtību uzskata dzīvnieka atstāšanu istabā mīlēšanās laikā.

Speciālisti gan visus satrauktos mājdzīvnieku īpašniekus mierinājuši, apgalvojot, ka dzīvnieki negūst ne vismazāko erotisko baudījumu vai satraukumu no cilvēku dzimumakta vērošanas. Par to pārliecinājušies kāda Lielbritānijas zoodārza darbinieki, kas mēģinājuši kādu gorillu pāri uzvedināt uz seksuālām aktivitātēm, demonstrējot viņiem erotiskas filmas - šajā gadījumā dzīvnieki uzmanīgi noskatījušies video, bet tā arī nav atsiluši viens pret otru.

Tāpat dzīvnieku pasaules eksperti norādījuši, ka pret iespējamību, ka dzīvnieki varētu uzbudināties, vērojot cilvēku mīlēšanos, runā fakts, ka dzīvnieki lielākoties kopojas, neslēpjoties no svešām acīm.

Pagaidām noskaidrots, ka no dzīvnieku pasaules tikai grizli lāči reaģē uz cilvēku dzimumaktu, bet arī šajā gadījumā plēsīgo lāču interesi izraisa ne pats mīlēšanās process, bet smaržas, ko tā laikā izdala partneri un kas lāčiem rada izsalkuma sajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!