Ceturtdien, 14. jūlijā, Neatkarības laukumā Kijevā notikusi kārtējā politiski aktīvās sieviešu apvienības FEMEN protesta akcija – šoreiz puskailās meitenes iestājās pret, viņuprāt, absurdo likumu "plānveidīgi" vasarā atslēgt pilsētā karsto ūdeni.

Kā zināms, nākamgad Eiropas čempionāts futbolā notiks Ukrainā un Polijā, tāpēc FEMEN meitenes, saģērbušās dažādu futbola izlašu nacionālajās krāsās, ironizēja par to, kā čempionāta apmeklētāji savās viesnīcās varēs mazgāties vannā.

Kā vēsta Ukrainas mediji, "slapjo krekliņu" akcija sākās ar novēlošanos, jo ceļā uz Neatkarības laukuma strūklaku viņas apturēja miliči, kuri draudēja ar iespējamajām sekām par peldēšanos pilsētas ūdenskrātuvē. Meitenes tas nenobiedēja, un aptuveni 20 aktīvistes ilgu laiku plunčājās, par prieku žurnālistiem un pilsētas viesiem, kas kuplā skaitā ielenca strūklaku.

Zīmīgi, ka pirmo reizi FEMEN akcijā piedalījās arī kāds vīrietis ar ziedu vainadziņu galvā. Jevgeņijs žurnālistiem pastāstījis, ka viņu strūklakā plunčāties piespiedis tieši karstā ūdens trūkums mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!