Foto: Reuters/Scanpix

Atraktīvās un pievilcīgās Ukrainas sieviešu kustības FEMEN aktīvistes šonedēļ devušās uz Maskavu, lai tur ar kailām krūtīm un skaļiem saukļiem sniegtu atbalstu protesta akcijās pret pārkāpumiem Krievijas Valsts domes vēlēšanās.

Nesankcionētās protesta akcijas Maskavā sākās svētdien pēc Valsts domes vēlēšanām, kurās gan starptautiskie, gan vietējie vēlēšanu novērotāji, gan opozīcijas aktīvisti un citu politisko spēku pārstāvji konstatēja daudzus būtiskus pārkāpumus, kas vēlēšanās ļāva triumfēt Putina vadītajai partijai Vienotā Krievija.

Šo dienu laikā Maskavā aizturēti simtiem protestētāju un veiktas citas sankcijas, tāpēc ukrainietes pieņēmušas lēmumu doties uz Krievijas galvaspilsētu, lai sev ierastajā veidā atbalstītu krievu protestētājus.

Par savas performances vietu ukraiņu daiļavas bija izvēlējušās Kristus Glābēja katedrāles pievārti, tādējādi šokējot gan šādus skatus neredzējušos svētos vīrus, gan garāmgājējus.

FEMEN meiteņu prostesta akcija noslēdzās, kā jau ierasts, ar kārtībsargu ierašanos, kas puskailās aktīvistes aizturēja un nogādāja iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!