Šonedēļ neparastu sociālu akciju uzsākusi igauņu māksliniece Fidēlija-Signe Rootsa (attēlā), kura nolēmusi doties pastaigā pa valsti ar kailām krūtīm, ziņo Igaunijas mediji.

Uzņēmīgā māksliniece šonedēļ mēro ceļu no Tartu uz nelielu ciematiņu Rietumviru apriņķī - Karepu, kuru sieviete ieplānojusi sasniegt jau sestdien.

Ciematiņā māksliniece piedalīsies performancē ar nosaukumu Smeldze, kuras laikā sieviete vēlas paust savus pārdzīvojumus par to, ka pret kailām sieviešu krūtīm sabiedrības izturas ar daudz lielākiem aizspriedumiem nekā pret kailiem vīriešu torsiem.

Sabiedrības jutīgā attieksme pret kailām sieviešu krūtīm bijis arī mākslinieces drosmīgā gājiena mērķis.

"Es vēlos paskatīties, kā cilvēki reaģē uz to, ka sieviete sabiedriskā vieta atrodas ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu. Mēs taču zinām, ka vīrieši tā dara pastāvīgi - karstā laikā viņi gluži vienkārši novelk kreklu un arī peldēties dodas ar kailu torsu. Ja to pašu dara sieviete, uz viņu dīvaini skatās," medijiem skaidrojusi Fidēlija.

"Esmu pamanījusi, ka vairums ļaužu, mani ieraugot, mēģina izlikties, ka viss ir normāli. Viņi neuzdrošinās man kaut ko jautāt vai uzkrītoši blenzt. Parasti viņi skatās divas reizes - pirmo reizi viņi nespēj noticēt savām acīm, bet pēc tam uzmet skatienu otro reizi, lai pārliecinātos, ka manas krūtis ir patiešām kailas," novērojumos pēc pirmajām pastaigas dienām dalījusies māksliniece.

Fidēliju šāda līdzcilvēku attieksme apmierina - viņa ir pārliecināta, ka, ja visi cilvēki kailu sievieti sabiedriskā vietā spētu uztvert kā normālu parādību, daiļā dzimuma pārstāvju dzīve kļūtu daudz vienkāršāka un, iespējams, nākotnē viņas varētu iziet no mājām puskailas.

"Mans gājiens nav aicinājums uz seksuālām rotaļām, un es nekādā veidā nevēlos radīt iespaidu, ka sievietes ir viegli iegūstamas," uzsvērusi māksliniece un pastāstījusi, ka daudzās pasaules valstīs sievietes ar dažādām metodēm cīnās par iespējām staigāt puskailām.

Tiesa gan, trešdienas vakarā sievieti aizturējuši kārtībsargi - pēc nopratināšanas viņa atbrīvota, bet šobrīd viņai draud sods 400 eiro apmērā, jo Rietumvirū apriņķī klīšana pa lielceļiem ar kailām krūtīm tiek klasificēta kā sabiedriskās kārtības pārkāpums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!