Foto: EPA/LETA
Kopenhāgenas oftalmologi medijiem paziņojuši par kādu vīrieti, kurš nesen vērsies pie mediķiem pēc palīdzības saistībā ar kādu dīvainu kaiti - katra dzimumakta laikā viņš pilnībā zaudē redzi, raksta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Turklāt redze ar dīvaino kaiti sirgstošajam vīrietim pazūdot tieši orgasma brīdī, un tikai pēc ilgāka laika viņš jau atkal spēj atšķirt priekšmetus, kas atrodas telpā.

Mediķi noskaidrojuši, ka redzes zudumi vīrieti piemeklējot vien tad, kad viņš nodarbojas ar seksu, bet pat fiziskas pārpūles rezultātā, stresa situācijās, depresijas un eiforijas stāvoklī viņš redzot lieliski.

Pēc rūpīgas izmeklēšanas ārsti diagnosticējuši pacientam vazokonstrikciju - asinsvadu eju un artēriju sašaurinājumu, kas mēdz izsaukt erektilo disfunkciju. Dānijas mediķi tāpat norāda, ka nekad iepriekš nav saskārušies ar šādām vazokonstrikcijas izpausmēm.

Vīrieti, kuram katrs orgasms bija jāizjūt pilnīgā tumsā, mediķi ārstējuši ar zālēm, kas paplašina asinsvadus, un jau pēc neilga laika šāda terapija devusi ilglaicīgu pozitīvu efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!