Foto: Mango
Čikāgas universitātes zinātnieki ilgstošu pētījumu rezultāti noskaidrojuši, ka šobrīd 25 līdz 45 gadus vecu indivīdu seksuālie paradumi ļoti atšķiras no gados vecāku cilvēku ieradumiem un mūsdienu pusaudžu seksuālās dzīves - viņuprāt, laika posmā no 1965. līdz 1985. gadam dzimušie cilvēki civilizācijas vēsturē ieies kā "paaudze bez seksa".

Izvirzīt šādus apgalvojumus amerikāņu sociologiem ļāvuši dati, kas pierāda - šīs paaudzes pārstāvji daudz retāk krāpj savus pastāvīgos mīļotos vai dzīvesbiedrus, kā arī viņiem dzīves laikā ir krietni mazāk seksuālo partneru, nekā nedaudz vecākiem un nedaudz jaunākiem indivīdiem.

Pēc zinātnieku domām, šāda tendence skaidrojama ar AIDS straujo izplatību XX gadsimta septiņdesmitajos gados un to, ka šīs paaudzes vecāku vidū valdīja īsts seksuālās atbrīvošanās un šķiršanās bums, kas tad arī noteicis to, ka šobrīd aptuveni 25 līdz 45 gadus vecie vīrieši un sievietes ir daudz atturīgāki pret "brīvo mīlestību" un vairāk novērtē uzticību.

Tiem, kuri dzimuši līdz aizvadītā gadsimta sešdesmtajiem gadiem, pretapaugļošanās tabletīšu izgudrošana radīja īstu seksuālo piedzīvojumu garu - tas noveda pie liela skaita neveiksmīgu attiecību un pārliecināja nākamo jeb "X paaudzi" piesargāties no laulības pārkāpšanas.

Pusaudži un tie, kuriem šobrīd ir nedaudz vairāk nekā 20 gadu, šādu mācību stundu nesaņēma - viņi ir auguši laikā, kad internets un citi modernās pasaules mediji slavinājuši seksu kā vienu no daudziem izklaides veidiem.

Apkopojot visus vērienīgā pētījuma rezultātus, Čikāgas sociologi atzinuši, ka, lai gan laika posmā no 60. gadu vidus līdz 80. gadu vidum dzimušajiem cilvēkiem sekss, protams, ir, viņiem tas ir krietni vien retāk, nekā viņu vecākiem vai gados jaunākiem cilvēkiem, kas tad arī ļauj šos cilvēkus dēvēt par "paaudzi bez seksa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!