Foto: EPA/LETA
Nesen amerikāņu zinātnieku veiktu pētījumu rezultāti noraidījuši sabiedrībā iesakņojušos uzskatu, ka ticīgu sieviešu mīlasdzīve ir ļoti atturīga un kaislīga reliģiskā pārliecība ar seksu praktiski nav savienojama.

Kā ziņo ārvalstu mediji, lai pārliecinātos par reliģijas ietekmi uz indivīdu intīmo dzīvo, amerikāņu zinātnieki divu gadu garumā veikuši aptauju, kurā piedalījušās aptuveni 7000 respondentu vecumā no 15 līdz 44 gadiem.

Apkopojot vērienīgās aptaujas rezultātus, zinātnieki pārliecinājušies, ka vairums sieviešu, kuras pieder pie dažādām reliģiskām konfesijām, tomēr ir seksuāli aktīvas un nekādā gadījumā neaizmirst par izsargāšanos no nevēlamas grūtniecības.

Neraugoties uz to, ka katoļu baznīca gadsimtiem ilgi ir noraidoši izturējusies pret "drošu seksu" un aicinājusi sievietes paļauties uz Dieva gribu, nevis izsargāšanās līdzekļiem, aptaujā noskaidrots, ka tikai divi procenti no dedzīgajām katolietēm seksā paļaujas uz dabīgo plānošanu, bet pārējās izmanto dažādas izsargāšanās metodes.

Tāpat zinātnieki noskaidrojuši, ka aptuveni 42% no dažādu konfesiju pārstāvēm vecumā no 15 līdz 19 gadiem jau ir nodarbojušās ar seksu, neraugoties uz reliģiskajiem aizliegumiem ar mīlas prieku baudīšanu pagaidīt līdz laulībām.

Aptaujā tapis zināms, ka 99% seksuāli aktīvo sieviešu ar dažādām reliģiozajām pārliecībām izmanto kontraceptīvos līdzekļu, bet 69% no šīm sievietēm atzinušās, ka, lai izvairītos no grūtniecības, izmanto visnotaļ radikālas metodes, piemēram, sterilizāciju vai hormonālās tabletes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!