Foto: F64
Homoseksuāli orientētie latvieši savu orientāciju lielākoties slēpj tādēļ, ka Latvijas sabiedrība kopumā ir ļoti homofoba, nežēlīga un orientēta uz koprofiliju jeb tieksmi seksā izmantot izkārnījumus.

Šādu viedokli sarunā ar izklaides portālu Mango pauž seksologs un pārmaiņu treneris Arturs Šulcs, kurš norāda: "Latvijā arī heteroseksuāļi bīstas paust savu seksualitāti - cilvēki kautrējas no savas seksualitātes, kurā nav nekā nosodāma vai krimināla".

Šulcs stāsta, ka Latvijas biseksuāļi un homoseksuāļi ir pamatoti izbijušies un neatklājas sabiedrībai, jo baidās gan no līdzcilvēku emocionālās, gan no fiziskās vardarbības.

"Geji, lesbietes un biseksuāļi tāpat nereti neatklāj savu orientāciju, jo pamatoti baidās tikt izstumti no sabiedrības, baidās palikt bez darba, jo tiešām daži bez darba ir palikuši pēc tam, kad atklājuši to, ka ir homoseksuāli orientēti. Tas viss ir ļoti dīvaini, jo lielākoties homoseksuāli pāri rūpējas par saviem bērniem no iepriekšējām attiecībām un sabiedrībai nemaz nebūtu par ko viņus nosodīt, taču Latvijā cilvēki ir ļauni, lai gan homoseksualitāte nav likuma pārkāpums," ir sašutis seksologs.

Šulcs tāpat norāda, ka Latvijā cilvēki daudz nezina arī par to, ka pasaulē vēl nav konkrēti pierādīta neviena teorija, kas izvirzīta saistībā ar homoseksualitātes rašanās iemesliem.

"Pilnībā apstiprinātas nav ne socializācijas rezultātā iegūtas homoseksualitātes teorija, ne tā dēvētā traumas teorija, ne hormonālā, ne arī ģenētiskā teorija. Tas būtu fundamentāls atklājums pasaules seksoloģijā," uzskata seksologs.

Šulcs kā pozitīvu piemēru tam, ka par savu netradicionālo seksuālo orientāciju iespējams runāt un no tās nebaidīties, min žurnālistu un tulkotāju Kārli Streipu. "Viņš ir pozitīvs piemērs - Streips pieņem savu seksualitāti un par to runā, jo tas nav nekas ārkārtējs un tas ir normāli. Tāpat vēl Latvijā ir dažas sievietes, kas par to uzdrīkstas runāt atklāti, bet pārsvarā homoseksuāli orientētie cilvēki ir iebiedēti".

Ārsts tāpat uzsver, ka heteroseksuāļiem bez novirzēm nekādā gadījumā nepieklātos doties protesta akcijās pret homoseksuāļiem.

"Izstumt homoseksuāļus mēģina izstumtie - tie ir tie cilvēki, kas rīko dažādas agresīvas protesta akcijas un uz citādi orientētajiem mētājas ar mēsliem. Šie cilvēki nespēj pieņemt pat savu heteroseksualitāti - viņi kakā maisos un protestē, bet no seksoloģijas viedokļa tas ir nekas cits kā koprofilija jeb vēlme spēlēties ar mēsliem.

Šie cilvēki domā, ka geji un lesbietes ir sliktie, bet ar viņiem pašiem viss ir kārtībā, tomēr tā nebūt nav - mētāties ar mēsliem un cīnīties pret kādu citu seksuālo grupu nav prāta darbs, jo varu taču atrast patīkamākas nodarbes," ir pārliecināts seksologs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!