Foto: morgueFile
Laikā, kad psihologi ne tikai turpina pētīt jau esošās seksuālās orientācijas, bet arī ik pa brīdim nāk klajā ar jaunu seksuālo piederību defīnīcijām, iespējams, daudziem vecākiem noderēs psihologu izstrādātas septiņas pazīmes, kuras liecina par to, ka jūsu pusaugu dēls varētu būt homoseksuāli orientēts.

1. Pirmā lieta, kad vecākiem būtu jāsāk šaubīties par sava puisēna seksuālo orientāciju, ir viņa vēlme pavadīt laiku kopā ar meitenēm. Tas pats par sevi nebūtu nekas īpašs, bet uztraukties jāsāk tajā brīdī, ja zēns ne tikai izrāda uzmanību daiļā dzimuma pārstāvēm, bet arī aizrautīgi izsaka spriedumus par tipiskām meitenes interesējošām lietām - kosmētiku, modes aktualitātēm, mēnešreizēm un tamlīdzīgi - un dara to meitenīgā balss tembrā.

2. Par zēnu seksualitāti liecina arī viņu muzikālā gaume - psihologi uzskata, ka pusaudžu gados hormonālo vētru dēļ pieaug arī agresijas līmenis, un tieši tādēļ zēnu mūzikas izvēlē parādās daudz agresīvāka mūzika. Ja pusaudzis tā vietā izvēlas klausīties melodiskas dziesmas, vecākiem tas varētu kļūt par vēl vienu iemeslu bažām par atvases seksualitāti.

3. Ja jūsu puisēns ir ārkārtīgi jutīgs un emocionāli ievainojums, iespējams, ka viņā ir tendence uz homoseksualitāti. Protams, pubertātes laikā visi zēni ir emocionāli nestabili, bet vairums no viņiem šo ievainojamību slēpj aiz agresivitātes maskas, kamēr puiši ar homoseksuālu noslieci savu ievainojamību neslēpj un pat ar to lepojas.

4. Pusaudzis, kurš demonstrē izsmalcinātību ēdienu izvēlē, visticamāk, pieaudzis kļūs par geju, jo parasti pusaugu zēni šajā vecumā izvēlas dažādas ne visai veselīgas uzkodas - čipsus, hamburgerus, gāzētos cukurūdeņus un tamlīdzīgi. Ja jūsu dēls uzstāj uz daudzveidīgu ēdienkarti un arī pats labprāt nodarbojas ar virtuves darbiem, viņā dominē sievišķie dzimumhormoni, kuri nākotnē var viņu padarīt par geju.

5. Par iespējamo netradicionālo seksuālo orientāciju var liecināt arī nosliece uz mākslu un kāds māksliniecisks talants. Lai gan daudzi apstrīd stereotipu, ka visi labākie pavāri, modes dizaineri, stilisti, frizieri un citu radošu jomu pārstāvji, ir geji, zinātnieki atzinuši, ka sava daļa taisnības tajā ir - tieši homoseksuāļi mākslas pasaulē gūst vis lielākos panākumus.

6. Pamats šaubīties par pusaudža seksuālo orientāciju ir arī tad, ja viņš kautrējas komunicēt ar sava dzimuma pārstāvjiem. Šajā vecumā zēniem ir raksturīgi vienaudžu pulciņā lielīties ar saviem seksuālajiem panākumiem, bet, ja viņu šī tēma nesaista, tā uzskatāma par homoseksualitātes pazīmi.

7. Septītā pazīme, kas varētu liecināt par pusaudža piederību seksuālajai minoritātei, ir gluži pretēja pirms tam minētajai - zēns daudz laika pavada kopā ar citiem puišiem, bet viņa draugu pulkā galvenokārt ir zēni, kuriem novērojamas visas augstāk minētās pazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!