Foto: morgueFile
Vācu seksologs Rolfs Degens no Berlīnes medicīnas institūta veicis vērienīgu pētījumu, kura gaitā noskaidrojis, ka vidēji statistiskais vīrietis dzīves laikā gūst sešas reizes ilgāku baudu nekā sievietes.

Apkopojot anonīmi aizpildītu aptaujas anketu datus par vairāk nekā 4000 sievietēm un vīriešiem, doktors aprēķinājis, ka sievietes dzīves laikā orgasmu izbauda vidēji 1,4 stundas, turpretī vīrieši, ja saskaita visu sēklas izplūšanas laiku mūža garumā, orgasmu bauda kopumā 9,3 stundas.

Zinātnieks šo atšķirību rādītājos skaidro ar to, ka daudzas sievietes seksa laikā vispār nesasniedz orgasmu, savukārt, ja tomēr to izbauda, tad tas ilgst vien septiņas sekundes (ļoti retos gadījumos sievietes orgasms var ilgt 107 sekundes). Turpretī vīriešiem šis rādītājs ir ļoti stabils - orgasmu viņi sasniedz gandrīz vienmēr, un tas ilgst vidēji 12,6 sekundes.

Doktors Degens ir pārliecināts, ka sievietes orgasms pēc savas būtības ir absolūti nevajadzīgs, bez kādas nozīmes un jēgas. Turpretī vīrieša orgasmam ir milzīga nozīme, jo bez tā nevar notikt apaugļošana un tai sekojoša sievietes grūtniecība.

Un tomēr zinātnieks uzsver, ka tas nebūt nenozīmē, ka vajadzētu no seksa atteikties. "Sekss jebkurā gadījumā ir ļoti veselīga padarīšana. Ar orgasmu vai bez tā - sekss samazina risku saslimt ar krūts vēzi un prostatas vēzi," komentējis doktors Degens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!