Kāds anonīms aculiecinieks portālam Kompromat iesūtījis video fragmentu, kurā redzams, kā divi Latvijas valsts policisti nakts aizsegā aplaupa kādu auto Rīgas centrā.

Videomateriāla autors stāstījis, ka sākumā viss izskatījies gluži ikdienišķi - policisti piegājuši pie automašīnas un ar lukturīti iespīdinājuši tās salonā, taču tālāk notiekošais šokējis aculiecinieku.

Pēc vairāku minūšu ilgas rosīšanās ap BMW X5 markas automašīnu, policisti ar kādu īpašu ierīci atvēruši tās durvis, viens likumsargs stāvējis "uz šuhera" un vērojis, vai kāds neapdraud abu kopīgo plānu. Pēc neilga brīža viņi paņēmuši no automašīnas salona ģitāru un portatīvo datoru.

Aculiecinieks tāpat norādījis, ka, iespējams, mantkārīgie likumsargi paņēmuši vēl kādu mantu, taču šo lietu aprises video autors vairs nav spējis saskatīt. Pēc tam, kad vērtīgās mantas no mašīnas tikušas izzagtas, policisti devušies prom.

Kā vēsta portāls Delfi, Rīgas reģiona policijas pārvalde par notikušo uzzinājusi ļoti ātri un aizdomās par zādzību no auto dažas stundas pēc incidenta aizturēti 1977. un 1966. gadā dzimuši kārtības policisti-garnadži, pret kuriem nu sākts kriminālprocess.

Ceturtdien kļuvis zināms, ka īsi pēc šiem notikumiem atkāpusies arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, tiesa, sīkāk nepaskaidrojot savas demisijas iemeslus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!