Sabiedrības sašutumu visā pasaulē izraisījis kāds internetā nonāci videomateriāls, kurā redzams, kā Sudānas kārtībsargi publiski pazemo un šausta kādu musulmaņu sievieti.

Interneta video krātuvē YouTube izvietotajā videomateriālā redzams, kā kāda melnā kleitā tērpta sieviete ar šallē ietītu galvu tiek pakļauta publiskai vardarbībai - iesākumā policijas virsnieks viņu lamā, bet vēlāk, skaļi smejoties, sāk pērt.

Kārtībsarga vardarbības laikā sieviete nepārtraukti lūdz žēlastību, kā arī kliedz, ka vēlas pie savas mātes, tomēr ne blakus stāvošie policisti, ne notikušā aculiecinieki vīrieša agresiju nepārtrauc.

Lai gan ārzemju mediju rīcībā nav informācijas par noziegumu, kas provocējis policijas publiski veikto soda eksekūciju, tiek pieļauts, ka sievietes pārkāpums ir bikšu valkāšana - video materiālā dzirdams, ka policists sievietei draud ar divu gadu ilgu cietumsodu, ja viņa nepakļausies 53 pletnes cirtieniem.

Pēc video nonākšanas globālajā tīmeklī Sudānas varas iestādes solījušas izmeklēt notikušo, bet valstī sākušās masveida protesta akcijas pret iekšlietu ministrijas darbinieku patvaļu, sadistiski sodot vietējās iedzīvotājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!