Foto: LETA

Kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs un bijušais apvienības Tēvzemei un brīvībai/LNNK biedrs Jānis Straume (attēlā) Lieldienu nedēļā uz 10 dienām nonāca policijas izolatorā par braukšanu dzērumā, bet ieslodzījumā pavadīto laiku ietekmīgais kungs pavadījis lietderīgi – pārdomājot dzīvi un rakstot dzeju.

Tukuma policijas darbinieki Straumi aizturēja 8. aprīļa vakarā, kad vīrietis ar apvidus automašīnu Infiniti QX56 devies mājup no medībām - par iereibušo šoferi policijai ziņojis kāds no viņa medību biedriem, bet pēc aizturēšanas Straumes izelpā konstatētas 1,9 promiles alkohola.

Pēc notikušā bijušajam politiķim uz četriem gadiem atņemtas tiesības, konfiscētas džipā atrastās karabīnes un anulēta ieroču glabāšanas atļauja, kā arī piespriests naudas sods un 10 diennaktis izolatorā, kuras Straume godam jau atsēdējis.

Pēc iznākšanas no cietuma Straume intervijā LTV raidījumam Panorāma sniedzis savu notikušā versiju.

"Jāsaka, ka situācija reāli bija tāda, ka varēju palikt pie drauga Talsu rajonā, bet bija nepieciešams palīdzēt kādam tuvam cilvēkam un tāpēc es riskēju," savu lēmumu pie stūres sēsties alkohola reibumā pamatojis politiķis un paudis pateicību Tukuma policijas darbiniekiem, ar kuru palīdzību arī pēc aizturēšanas izdevies sniegt tuvajam cilvēkam nepieciešamo palīdzību.

Ar cietumā pavadīto laiku Straume ir apmierināts - viņš šīs dienas pavadījis, apdomājot dzīvi.

"Pēdējos mēnešos ļoti daudz strādāju ar sevi un šis bija kā desmit dienu dvēselisks ceļojums - es vācu kopā savu dvēseli, un cietumā bija iespējams izdzīvot visu dzīvi, un šobrīd jūtos godīgs pats pret sevi," atklājis Straume.

"Fiziski nejūtos pārāk labi, jo cietumā nebija ne dīvānu, ne viskija, ne ikru, ne Dormeo matrača, bet psiholoģiski un emocionāli jūtos labi," atzinis bijušais Saeimas priekšsēdētājs, kuram cietumā pavadītais laiks līdzējis arī notievēt.

"Pārtika šeit ir normāla. Es gan to lietoju maz, un, nākot ārā un saņemot siksnu, konstatēju, ka arī tas man nācis par labu, jo bikses krīt nost. Daudz lietoju ūdeni un tēju, bet par maz bija svaigā gaisa un kustību," cietuma dzīvi raksturojis Straume.

"Daudz lasīju, un man bija iespēja arī pierakstīt. Esmu sarūpējis pārsteigumu savai sievai - mēs vakarā iedzersim vīnu, un es viņai pasniegšu dzejoļu krājumu rokrakstā, jo mums drīz būs kāzu jubileja. Šī krājuma nosaukums būs Cietumnieka intīmās piezīmes," pastāstījis Straume.

"Man ir žēl savu tuvāko. Pie stūres alkohola reibumā vairs nekad nesēdīšos, un neiesaku to nevienam darīt," rezumējis bijušais politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!