90 gadus vecais sludinātājs Harolds Kempings no Kalifornijas pasaules galu bija pareģojis šī gada 21. maijā, taču pēc "neveiksmes" paziņoja par jau no datumu, un nu šī diena ir klāt – apokalipse gaidāma piektdien, 21. oktobrī, pulksten 18:00 katrā Zemes laika joslā.

"Šajā piektdienā visi Zemes iedzīvotāji nonāks tieši ellē," otrdien reliģiskā radio Family Radio Network, kurā viņš ir arī prezidents un ģenerālmenedžeris, paziņoja sludinātājs.

Pēc viņa vārdiem, šajā dienā no kapiem augšāmcelsies miroņi, 2% Zemes iedzīvotāju uzreiz nonāks paradīzē, bet pārējie pirms "deportācijas" kādu laiku paliks uz Zemes, lai redzētu pasaules galam sekojošo planetāro zemestrīču, plūdu un ugunsgrēku šausmas.

Tiesa, ar trīsām gaidītais pasaules gals 21. oktobrī tā arī nepienāca, tāpēc jāsecina, ka Kempings bija pieļāvis kārtējo kļūdu aprēķinos.

Pirms tam Kempings jau vairakkārt ir paredzējis apokalipsi: saskaņā ar viņa iepriekšējiem aprēķiniem pasaules galam vajadzēja būt jau 1988. gadā, pēc tam 1994. gadā, bet vēl pēc tam - šī gada 21. maijā, kad daudzi pasaules iedzīvotāji krita panikā, bet kāda 14 gadus veca meitene no Krievijas bailēs pakārās.

Pēc Kempinga vārdiem, 21. oktobris - tad būs galīgais datums, jo šoreiz viņš visu ir rūpīgi izskaitļojis un visi dati balstīti uz precīziem aprēķiniem, kas iegūti no šifrēta skaitļu koda, kas apslēpts Bībelē.

Jāpiebilst, ka par intensīvu šo apslēpto kodu meklēšanu Kempings tika arī atalgots - viņš kļuva par vienu no Antinobela prēmijas, ko pasniedz par muļķīgākajiem pētījumiem un atklājumiem zinātnē, laureātu un viņa aprēķini matemātikas lauciņā tika atzīti par "izciliem".

Tas, ka iepriekšējie pareģojumi nav piepildījušies, Kempingu nemulsina, un katru reizi viņš atradis objektīvu iemeslu. Piemēram, apokalipsi, kas nenotika 21. maijā, viņš skaidroja ar to, ka šajā dienā notika "nemanāms garīgais pasaules gals", savukārt 21. oktobrī gaidāms "fiziskais gals".

Cilvēki turpina Kempingam ticēt. Daudzās ASV pilsētās un dažviet arī Eiropā bija izvietoti tūkstoši pasaules gala reklāmas plakātu, tāpat sludinātāja atbalstītāji ar trafaretiem greznojuši automašīnas. Uz visiem tiek redzams viens un tas pats uzraksts: "Pasaules gals tuvojas!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!