Foto: F64
Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (attēlā) ceturtdien, 21. jūlijā, bija izsaukts sniegt liecību Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), bet nav ieradies, jo bijis aizņemts ar daudz svarīgākām lietām.

Šlesers uz KNAB bija aicināts, lai sniegtu liecību tā sauktajā "oligarhu lietā", kuras sakarā KNAB maijā veica vērienīgas kratīšanas, bet, kā liecina portāla Pietiek.com rīcībā esošā informācija, politiķis ar izmeklētāju vienojies par liecināšanas pārcelšanu uz sev ērtāku datumu - 8. augustu.

Savu aizņemtību Šlesers skaidrojis ar ģimenes apstākļiem, jo viņa ģimenē esot jauns mājdzīvnieks - sešarpus mēnešus vecs aitu šķirnes kucēns, kuram nācies operēt ķepiņu.

Šīs operācijas dēļ sunītis mēnesi katru dienu jāved uz veterināro klīniku, bet nevienam no Šlesera ģimenes locekļiem neesot laika to darīt, tāpēc rūpes par kucēnu uzņēmies pats ģimenes galva.

Kad KNAB izmeklētājs Šleseram piedāvājis ierasties uz liecības sniegšanu augusta pirmajā nedēļā, bet arī šis laiks politiķis jau bijis saplānots - portālam Pietiek.com viņš nav slēpis, ka šajās dienās plāno apmeklēt konkursa Jaunais vilnis koncertus Jūrmalā.

Izklaides portāls Mango atgādina, ka maijā notikušo KNAB kratīšanu laikā Saeima neatbalstīja Šlesera dzīvesvietas pārmeklēšanu - deputāti minēja dažādus šāda lēmuma pamatojumus, bet apvienības Par labu latviju pārstāvis Andris Bērziņš toreiz norādīja, ka Šleseru pāri nav vēlams traucēt, jo viņi tikko kļuvuši par vecākiem ceturtajam dēlam.

"Kolēģi, jūs zināt, ka pirms nedēļas Inese Šlesere dzemdēja četrus kilogramus 70 gramus smagu un 57 centimetrus garu puiku, un jūs arī zināt to, ka vakar Ainārs Šlesers gan savu sievu, gan puiku atveda mājās.

Tagad, es domāju, šī te situācija un šīs situācijas autori faktiski ir ieplānojuši acīmredzot vēl izdarīt kādu smagu ievainojumu un kādu traumu Aināra Šlesera ģimenei," Saeimai liktenīgajā sēdē, kurā tika lemts par atļauju kratīt Šlesera dzīvesvietu, savu kolēģi aizstāvēja Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!