Foto: Mango
Pēc 11. Saeimas vēlēšanām populārā pašmāju dziedātāja Olga Rajecka (attēlā) publiski paziņoja, ka viņa varētu pamest Latviju un doties uz Austrāliju – tagad viņa no šī solījuma ir atkāpusies, bet nākusi klajā ar citu paziņojumu, ierosinot nojaukt Uzvaras pieminekli.

Pēc septembrī notikušajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām Rajecku līdz sirds dziļumiem bija satriekusi iespēja, ka Zatlera reformu partija, veidojot jauno koalīciju, varētu sadarboties ar Saskaņas centru - tādu iespējamo Valda Zatlera rīcību dziedātāja toreiz dēvēja par nodevību un pauda cerību, ka Latvijā nebūs vēl viens Kangars. 

Rajecka, kura bija piedalījusies arī Zatlera prezidentūras izskaņas pasākumā Likteņdārzā, neslēpa, ka ir vīlusies šajā politiķī, kuram pirms tam viņas simpātijas bija izdevies iekarot ne tikai ar politiskajiem uzskatiem, bet arī ar to, ka viņš atšķirībā no eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas zinājis dziedātājas vārdu un nebija izturējies augstprātīgi.

Vērtējot nedēļas sākumā tapušo koalīcijas modeli, Rajecka atzinusi, ka viņa ir apmierināta, tomēr viņu apbēdinājušas ilgās pārrunas.

"Tas varbūt ir labi, ka simtreiz mēra un vienreiz nogriež, taču man ir žēl Zatlera partijas biedru. Ja es būtu partijā, tad es būtu bēdīga, ka vadonis ir tik neizlēmīgs. Dakterim jābūt tādam - lai arī ir sāpīgi, jāsaka, kā ir. Partija pievīla vēlētājus ar ilgu lēmuma pieņemšanu," portālam Diena.lv komentējusi estrādes māksliniece.

Savu nostāju pret iespējamo Saskaņas centra nonākšanu valdībā Rajecka pauda jau vēlēšanu naktī, norādot, ka "mēs dzīvojam Latvijā, un mums ir sava valoda un sava kultūra", un liekot noprast, ka Saskaņa centrs valdībā šīs lietas varētu apdraudēt, bet tagad viņa atzinusi, ka gadījumā, ja Saskaņas centrs tomēr būtu koalīcijā, viņai būtu kauns no leišiem un igauņiem par to, "kāda mēs esam tauta".

Par saviem agrākajiem politiskajiem izteikumiem dziedātāja saņēmusi krietnu kritikas devu, bet no saviem vārdiem viņa atkāpties negrasās.

"Taču es esmu drosmīga. Zinu, ko saku. Jānovāc vienreiz tas Uzvaras piemineklis! Ja Uzvaras pieminekļa nebūtu, būtu gan grautiņi un protesti, taču ar laiku ar to samierinātos un visi nomierinātos," radikālos uzskatus paudusi Rajecka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!