Foto: AFI

Ņemot vērā publiskajā telpā izskanējušos pretrunīgos vērtējumus par žurnālista Kārļa Streipa (attēlā) šī gada starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija komentēšanu, Latvijas Televīzijas redaktori un raidījumu veidotāji tuvākajā laikā apņēmušies izvērtēt pieredzes bagātā Eirovīzijas komentētāja darbu.

Par lēmumu izvērtēt Streipa darbu pirmdienas pēcpusdienā parādījās informācija LTV mājas lapas forumu sadaļā, kur to ievietojusi portāla administratore, un arī televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots laikrakstam Diena ir apstiprinājis, ka saņemto sūdzību dēļ LTV apņēmies izvērtēt Eirovīzijas dziesmu konkursa komentēšanu, lai gan pats ģenerāldirektors to neesot dzirdējis.

"Godīgi sakot, skatījos bez skaņas, tikai fonā, man bija citas sarunas," atklājis Kots un skaidrojis, ka pēc saņemtajām sūdzībām viņš varot spriest, ka Streipa komentārs bijis "ne pārāk neitrāls un profesionāls".

Daudziem Eirovīzijas fināla skatītājiem Streipa komentāri noteikti likās jautrākā šī visnotaļ garlaicīgā konkursa daļa, bet izrādās, ka ne vienam vien sabiedrības loceklim šie komentāri likušies aizvainojoši.

Piemēram, pirmdien publiskajā telpā nonāca mediju studenta Arņa Andersona publiska vēstule, kurā tika apgalvots, ka sestdienas raidījums "kārtējo reizi apliecināja, ka Kārlis Streips ir nekompetents ne tikai kā mūzikas komentētājs, taču arī viņa vispārējais kultūras līmenis izsauc smieklus un nožēlu".

Tāpat atklātajā vēstulē uzskaitītas pamanītās kļūdas, ko Streips pieļāvis Eirovīzijas konkursa laikā, piemēram, ka viņš nav atšķīris norvēģu valodu no grieķu valodas, kā arī neprecīzi tulkojis konkursa vadītāju dialogus un dziesmu nosaukumus.

"Turklāt viņa latviešu tulkojums un komentāri ir katastrofa no latviešu valodas normu, gramatikas un stila aspekta!" vērtējis jaunais mediju speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!