Foto: AFP/Scanpix

Pasauli šokējis video, kurā redzams, kā paštunu etniskās grupas bērni izklaidējas, savās rotaļās teatralizētā uzvedumā izspēlējot spridzinātāju–pašnāvnieku uzbrukumu, ziņo izdevums The Daily Mail.

Video, kurā ļoti precīzi atspoguļota kāda zēna tēlotā terorista-pašnāvnieka gatavošanās savai misijai un tās izpilde, Facebook sociālajā tīklā ievietojis kāds Ahsans Masūds, kurš uzskatījis, ka "tas ir jautri". Viņš rakstījis, ka, iespējams, video uzņemts Afganistānā, un viņam draugs to atsūtījis mobilajā telefonā.

Pēc video parādīšanās globālajā tīmeklī tas saņēmis pretrunīgus vērtējumus - daļa sabiedrības ir pārliecināti, ka tā ir šausminoša liecība par neglābjami sabojāto bērnu dzīves uztveri militāro konfliktu nomocītajās valstīs, bet citi atzinīgi vērtējuši bērnu spēju ar rotaļu palīdzību samierināties ar skarbo dzīves realitāti, kā arī slavējuši uzņemtā video kvalitāti un bērnu izdomu.

Videomateriāls šokējis arī starptautiskās organizācijas - Salma Džafara no Pakistānas organizācijas Save the Children, atzinusi, ka video redzamā rotaļa ir "biedējoša un pamācoša".

"Šos bērnus tik ļoti sajūsminājuši spridzinātāji, ka viņi vairs nespēj viņus nosodīt. Ja viņi slavina vardarbību tagad, tā var kļūt par viņu dzīves daļu, arī pieaugot," brīdinājusi bērnu tiesību aizstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!