Tāpat kā vairāki citi Latvijas politiķi pirms viņa, savas sliktās angļu valodas izrunas dēļ tikšanās laikā ar ASV Valsts sekretāri Hilariju Klintoni pagājušajā nedēļā izgāzies Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, kurš nācis klajā ar vairākiem dīvainiem paziņojumiem.

Pēc tam, kad Klintone preses konferencē pauda gandarījumu par Kristovska ierašanos, ministrs viņai pateicās un sacīja: "Es pārstāvu Latvijas tautu un mūsu valdību un es neteikšu ļoti lielu paldies jūsu nācijai, jo mēs guvām labumu daudzu gadu laikā, jo mēs novērtējām ASV kā mūsu stratēģisko partneri".

Pēc šī dīvainā paziņojumā video filmiņā redzams, ka Klintone izskatās visnotaļ apmulsusi, taču turpina klausīties Kristovska teiktajā.

"Mēs neradīsim stabilu nāciju, kas ir ar augstu dzīves līmeni, un mēs sagaidām, ka ASV sniegs stingru atbalstu, lai sasniegtu šīs vēstules mērķus. Paldies!" - ar šādu paziņojumu Kristovksis turpināja mulsināt klātesošos.

Pēdējais misēklis ministram gadījies, atbildot uz žurnālista jautājumu, vai Kristovskim pēc tikšanās ar Klintoni ir kādas labas ziņas par ekonomiku, ko pavēstīt Latvijā.

"Mēs apspriedām vairākus aspektus, kas saistīti ar Latvijas ekonomikas attīstību. Mēs cenšamies apgūt ASV pieredzi, kas saistīta ar slānekļa gāzes aspektiem. Vizītes laikā es arī varēju apmainīties viedokļiem ar NDN. Tas nozīmē Ziemeļu apgādes ceļa projektu, kas ir saistīts ar kravu gripu caur Rīgu uz Afganistānu," pārliecinoši runāja Kristovskis.

Šī nav bijusi vienīgā izgāšanās Kristovska vizītes laikā ASV, jo Latvijas ārlietu ministram kādā preses konferencē ASV Valsts sekretāri gadījies nodēvēt par ASV prezidenti. Savukārt, kā var secināt no šī videomateriāla, Klintone sevi neapgrūtināja ar Kristovska vārda iegaumēšanu, tāpēc teica vien: "Paldies, mister Kri...blablabla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!