Foto: Mango

Aizvadītās nedēļas izskaņā pašmāju medijos nonāca informācija par zēna Vika novārdzināšanu Valsts sociālās aprūpes centrā Kalkūni – stāsts šokēja sabiedrību, un vienaldzīgs pret zēna likteni nav palicis arī mūziķis Andris Kivičs (attēlā).

Kā pagājušajā nedēļā informāja Latvijas mediji, Paula Stradiņa slimnīcā kāda māte bija ievietojusi ar bērnu cerebrālo trieku sirgstošu zēnu - invalīdu, kurš, atrodoties Kalkūnos, mērdēts badā un cietis no izgulējumiem.

Jau neilgi pēc traģiskā stāsta parādīšanās medijos Kivičs savā Twitter profilā ievietoja ierakstu, kurā pauda cerību, "ka viņi paši atradīs vainīgo", kā arī neslēpa, ka pašam gribētos aizbraukt uz šo aprūpes centru.

Izrādās, ka mūziķis savu saštumu par notikušo paudis ne tikai sociālajos tīklos, bet arī zvanījis uz Kalkūniem - šobrīd no amata atstādinātā Daugavpils novadā esošā aprūpes centra vadītāja Skaidrīte Kazanova raidījumu Tautas balss informējusi, ka pēc Kiviča zvana centra lietvedei sievietei bijis nepieciešams sniegt medicīnisko palīdzību.

Centra darbinieki apgalvo, ka Kivičs savā piecu minūšu ilgajā, draudu pilnajā telefona zvanā esot ārdījies, draudējis Kalkūnos visus iznīcināt, ņemot talkā metāla stieni, bet pašu centru "nolīdzināt".

Pēc saņemtajiem draudiem centra vadība bijusi spiesta rakstīt ziņojumu policijai, bet pats mūziķis raidījumam Tautas balss noliedzis, ka būtu izteicis draudus.

"Es nedraudēju, bet teicu, ka darīšu visu, lai visi cilvēki, kas ir iesaistīti, te nekad mūžā vairs nestrādātu," skaidrojis mūziķis un nav slēpis, ka šādi stāsti par cietsirdīgu izturēšanos pret bērniem, kuri nespēj sevi aizsargāt un pastāstīt par notikušo, viņu īpaši aizskarot.

Emocionāli aizskarto mūziķi īpaši sadusmojis tas, ka lietvede viņu atteikusies savienot ar centra vadītāju, bet dziedātājs noliedz, ka būtu draudējis ar fizisku izrēķināšanos, bet solījis darīt visu, lai šī lieta neapklustu.

"Uz kauliem vispār nav ādas virsū, - tas cilvēks ir mērdēts badā. Tas notiek 2011. gadā brīvā Latvijā un valsts iestādē! Tur vēl kādi jautājumi kādam ir!? Tas ir tas drausmīgais noziegums, ka cilvēks netiek kopts, tāpēc, ka zina, ka viņš nevar pasūdzēties," skaidrojis Kivičs, kurš pats ir dēliņa tēvs.

"Ja ar manu bērnu notiktu kaut kas tamlīdzīgs, es momentā pielaistu mājai uguni un norautu visiem galvas. Tie ir ļauni cilvēki. Uzskatu, ka tas mūsdienu Latvijā ir tipisks ļaunuma izpausmes paraugs. Totāla vienaldzība, ļaunums pret cilvēku, kas nevar pats sev palīdzēt," pārliecināts ir Kivičs, kuru īpaši šokējis, ka Kalkūnos galvenokārt strādā sievietes.

Mūziķis uzskata, ka vainīgās personas jāatstādina un jāsoda ar cietumsodu, izolējot no sabiedrības, bet uzsver, ka savu nostāju nevēlas demonstrēt ar dūrēm, bet gan ar mūziku, un tāpēc jau tuvākajā laikā plāno organizēt protesta koncertu pret Kalkūnos notiekošo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!