Foto: stock.xchng
Globālajā tīmeklī šonedēļ izvietots kāds šokējošs videonovērošanas kameras uzņemts video, kurā redzams, kā ķīniešu mazulītei uz ielas pārbrauc divas automašīnas, bet garāmgājēji notikušajam nepievērš ne vismazāko uzmanību.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, videomateriāls uzņemts Ķīnas pilsētās Fošanas tirgū šī gada 13. oktobra pievakarē - tajā redzams, kā kāds kravas busiņš divas reizes pārbrauc meitenītei, kura pēc notikušā paliek, guļot uz asfalta un asiņojot, bet automašīnas vadītājs mierīgi turpina savu ceļu.

Vairāk par autovadītāja noziedzīgo rīcību ķīniešus un arī starptautisko sabiedrību satriekusi garāmgājēju nevērība - videomateriālā fiksēts, ka sakropļotajam bērnam septiņu minūšu laikā garām paiet gandrīz 20 cilvēki, no kuriem neviens pat neiedomājas meitenītei sniegt palīdzību, bet kāds neuzmanīgs autobraucējs vēl vienu reizi pārbrauc bērna ķermenītim.

Tikai pēc tam kāda sieviete, kas identificēta kā tirgus atkritumu savācēja, nolēma bērnu no brauktuves aizvilkt, un tad notikušo pamanīja arī cietušās māte - jauna imigrante.

Pēc notikušā bērns ievietots slimnīcā, kur par viņas dzīvību cīnās mediķi - šobrīd meitenīte atrodas komā un viņai konstatēta smadzeņu nāve, bet abi autovadītāji, kuri bērnam pārbrauca, esot arestēti.

Gadījums guvis plašu rezonansi Ķīnas medijos un sociālajos tīklos, un lielākā daļa sabiedrības metusies nosodīt vienaldzīgos līdzpilsoņus, dēvējot šo notikumu par visas "Ķīnas tautas kaunu" un aicinot video redzamos garāmgājējus saukt pie atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!