Foto: Mango

Kārtējā skandālā iekūlies bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis (attēlā) – šoruden viņš dziedātājai Ellai piederošajā klubā Dstyle rupji apvainojis un uzbrucis pašmāju paparaci Kasparam Ūdrim, kurš pēc notikušā vērsies Drošības policijā.

Konflikts starp piecu bērnu tēvu Gulbi un Ūdri noticis oktobra sākumā Ellas un viņas draudzenes Santas Kolas kluba atklāšanas pasākumā, kur vienkopus bija pulcējušās vairums no pašmāju šovbiznesa zvaigznēm, raksta žurnāls Vakara Ziņas.

"Ieraugot mani, šī persona sasveicinājās un tūlīt pēc tam uzbruka man ar dažādiem apvainojumiem un draudiem. Publiski un skaļi Gulbis sacīja: "Kretīns. Pederasts. Tu esi kretīns un pederasts. Es tev tūlīt iekraušu pa seju. Es tevi sasitīšu un iznīcināšu. Tūlīt atbrauks manējie un sasitīs tev seju. Es tev neļaušu strādāt. Es tevi izsekošu un vajāšu vienmēr," iesniegumā Drošības policijai un iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei notikušo aprakstījis Ūdris.

"Vēlāk Gulbis palika vēl pārdrošāks un sāka mani grūstīt, un raidīja vieglu sitienu ar dūri pa krūškurvi. Viņš mēģināja izraut no rokām man fotokameru Canon EOS D60. Sacīju, ka izsaukšu policiju un līdz tās ierašanās brīdim būšu spiests izmantot pašaizsardzības līdzekli (man kabatā atradās piparu gāzes baloniņš). Pēc šīs frāzes Gulbis palika nedaudz rāmāks," par konfliktu stāstījis Ūdris.

Pēc notikušā Ūdris lūdzu tiesībsargājošajām struktūrām ierosināt kriminālprocesu pret bijušo politiķi sakarā ar "izteiktiem draudiem manai veselībai un dzīvībai, konkrētiem draudiem par iespējamu trešo personu fizisku atriebību un manis iznīcināšanu", kā arī "saistībā ar fiziskas ietekmēšanas mēģinājumu".

Ūdris skaidrojis, ka viņš nevēlas no bijušā politiķa piedzīt kompensāciju par apvainojumiem un uzbrukumu - viņš pieprasa tikai publisku atvainošanos. Ūdris arī uzskata, ka iesniegums policijai bijis nepieciešams, lai "šis cilvēks neturpinātu savu visatļautību vārdos un darbos" pret kādu citu žurnālistu, jo sarunā ar Ūdri Gulbis esot izteicis apņēmību atriebties visiem žurnālistiem.

Pats Gulbis, komentējot notikušo, noliedzis, ka būtu izteicis draudus, un visu Ūdra teikto un iesniegumā rakstīto nodēvējis par "pilnīgi slima suņa murgiem", atklājot, ka viņi "vienkārši aprunājušies par dzīvi".

Sūdzības iesniedzējs par savu taisnību gan ir pilnīgi pārliecināts, jo notikušajam bijuši arī liecinieki - kluba apmeklētāji, kuri mēģinājuši nomierināt "no rāmjiem izgājušo" politiķi, gan citi sabiedrībā zināmi cilvēki, starp kuriem Ūdris minējis arī pašu Ellu un žurnālisti Unu Ulmi-Silu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!