Foto: F64

Latviešu basketbolists, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas Warriors centra spēlētājs Andris Biedriņš (attēlā), kurš pēdējo mēnešu laikā vairākkārt nonācis ASV mediju uzmanības lokā par savu katastrofālo soda metienu realizāciju, jau tiek izsmiets atklāti.

Latviešu basketbolists šosezon ir piedalījies 33 spēlēs, kurās guvis vidēji piecus punktus, bet soda metienus viņš ir izpildījis ar 16% precizitāti, kas viņu pietuvina visu laiku sliktākajam rādītājam NBA vēsturē.

Tieši pateicoties saviem "meistarīgajiem" soda metieniem, par Biedriņu jau vairākkārt vīpsnājuši ASV sporta žurnālisti, bet šoreiz internetā publiskots video, kurā Biedriņa uzvedība uz soda metienu izpildes līnijas tiek izsmieta pavisam atklāti.

Vērīgie ASV sporta komentētāji latviešu bakstebolista sodiņu tehnika salīdzinājuši ar kādreiz par vienu no labākajiem spēka uzbrucējiem NBA atzītā Čārlza Bārklija visnotaļ nejēdzīgo sniegumu golfa laukumā.  

Bārklijs ASV atzīts par vienu no neprasmīgākajiem, neveiklākajiem un nervozākajiem golfa spēlētājiem, un sporta speciālisti pamanījuši, ka Biedriņš, stāvot uz soda līnijas, regulāri uzvedas tikpat nepārliecināti un "histēriski".

Starp citu, tieši Biedriņa soda metienos ASV žurnālisti saskata iemeslu tam, ka kādreiz spēcīgais Warriors centra uzbrukums kļuvis daudz vājāks - latviešu sportista rīcībā esot jūtamas gluži vai paniskas bailes izpildīt soda metienu, kas mazina arī viņa vēlmi uzbrukumā saņemt bumbu, lai kāds pret viņu nepārkāptu noteikumus un nebūtu jāstājas uz soda metienu līnijas.

Pats Biedriņš jau gada sākumā atzinis, ka soda metienu precizitāte viņam ir kritusies un tas noticis, spēlējot Latvijas izlasē, jo viņš pamainījis to izpildes tehniku. "Tā tomēr bija kļūda. Man jāatgriežas pie tās tehnikas, ar kādu es soda metienus metu pagājušajā sezonā," pēc neveiksmīgu spēļu sērijas beidzot sapratis arī Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!