Izklaides portāla Mango redakcija saņēma vēstuli no vērīga interneta lietotāja Alekša, kurš nejauši bija uzdūries kādam Latviju visnotaļ savdabīgā veidā reklamējošam videomateriālam.

"Sekojot līdzi pašmāju slavenību aktivitātēm, dziedātāja Laura Reinika Twitterī pamanīju linku uz pikantu video, kurā veterinārārste un Jūrmalas Veterinārā centra dibinātāja Mārīte Veitnere (attēlā) reklamē šī gada pavasarī Maskavā notikušo vērienīgu suņu izstādi Eurasia 2010.

Man pret Latvijas vārda izskanēšanu starptautiskā mērogā nav nekādu iebildumu, bet šoreiz gan nekļuva īsti skaidrs, kāpēc Latvijas dalība suņu izstādē ir jāreklamē tik seksīgā balsī, ka video jau balansē uz bezgaumības robežas.

Sieviete, kura, iespējams, ir laba veterinārārste un prot savu amatu, šajā video materiālā izskatās pēc vieglas uzvedības meitenes, kura ar savu izaicinošo smaidu, seksīgo balss tembru un krāšņo dekoltē cenšas iekārdināt krievu oligarhus.

Šī s suņu izstāde tiek uzskatīta par vienu no vērienīgākajiem notikumiem Eiropā, kas ik gadus vienkopus pulcē tūkstošiem suņu ne tikai no Krievijas un Eiropas valstīm, bet pat no Austrālijas un ASV, kas nozīmē, ka šo "pikanto" video ir noskatījies ne viens vien tūkstotis cilvēku, un man kārtējo reizi sametās skumji, ka latvieši sevi, kā jau tas ierasts, parāda lēti un bezgaumīgi."


Savukārt Mango redakcija atgādina, ka šis nebūt nav pirmais gadījums, kad Latvijas vārda "nešana pasaulē" raisa smaidu - 2008. gada ziemā toreizējais finanšu ministrs Atis Slakteris Latvijas vārdu apkaunoja intervijā ASV finanšu telekanālam Bloomberg TV, demonstrējot fantastiskas angļu valodas nezināšanas.

Aizvadītā gada vasarā Slaktera "piemēram" sekoja miljonāre un viesnīcu īpašniece Mairita Solima, kura Tūrisma attīstības valsts aģentūras mājaslapā ievietotajā video "SPA iespējas Latvijā" prezentēja vēl sliktākā angļu valodā.

Tāpat gana pretrunīgi reakciju radījusi Rīgas Tūrisma attīstības biroja Rīgas tēla popularizēšanas kampaņa Live Riga, kuras sauklis ir "Easy to go. Hard to leave", bet "seja" - vienacaina sirsniņa.

Ja arī jūs esat redzējis vai piedzīvojis ko neparastu, aicinām savus aprakstus, foto vai video materiālus nosūtīt uz e-pastu redakcija@mango.lv - Linča tiesa ir vieta, kur jūs varat izteikties gadījumos, kuros valsts amatpersonas ir bezspēcīgas vai neieinteresētas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!