Foto: Mango

Dziedātājai Ancei Krauzei (attēlā) koncertšovs Dzirkstošā Dīvu nakts ir kā atgriešanās uz skatuves pēc ilgāka pārtraukuma, ko klausītāju iemīļotā dziedātāja pavadīja, audzinot ģimenes jaunāko atvasi – Kati, kā arī vecāko meitiņu Elzu.

Māmiņas pienākumi nav mazinājuši Ances šarmu un vokālās dotības, turklāt Ance sākusi apgūt ģitārspēli. Dziedātāja iesaka visām sievietēm, kas vēl nav sadūšojušās laist pasaulē mazuļus, kļūt par māmiņām, jo prieks, ko sniedz bērni, viņasprāt, ir neizmērāms.

Vai var teikt, ka Dīvu nakts koncerti ir skaļākā atgriešanās uz skatuves pēc otrā bērniņa dzimšanas?

Jā, pēc reklāmas apjoma var teikt, ka jā. Nesen dziedāju arī kāda deju kolektīva jubilejā Kongresu namā, kur zāle bija pilna ar cilvēkiem. Taču par mani šajā pasākumā nebija itin nekādas reklāmas, ka es piedalīšos. Es dziedāju un dejotāji dejoja, taču, kad parādījos uz skatuves, zālē sākās tādas ovācijas, ka likās, ka skatītāji tikai mani ir gaidījuši. Tādos brīžos ir tik forši, jo patiesībā Latvijā jau nekur nevar pazust. Man pat liekas, ka šī radošā pauze, kas ir sanākusi neapzināta, ar bērna piedzimšanu, ir ļoti labi izdevusies. Nav iespējams mazā Latvijā pazust, jo tiem, kam es esmu mīļa, tiem es arī palikšu.

Nav Latvijā otras dziedātājas ar tādu balss tembru kā tev...

Domāju, ka mums Latvijā nav divu vienādu dziedātāju, jo katrs ir savā nišā. Tas ir labi. Tiesa gan, cik liela auditorija to klausās, tā atkal ir cita lieta. Taču katram ir sava niša un nav ko uztraukties par konkurenci, lai gan arī tas nāk par labu.

Man liekas, ka tu nekad neesi karojusi konkurences cīņu ar saviem skatuves kolēģiem?

Jā, es to nekad neesmu izjutusi. Es drīzāk skatos, kā citi mūziķi to dara, un apbrīnoju. Mani ļoti fascinē, kā savu koncertdzīvi veido Linda Leen. Viss viņai ir tik nostrādāts. Un tā nav konkurence, bet skatos, ko varētu ņemt par piemēru, jo ar skaudību dzīvot ir ļoti grūti.

Tagad esi divu meitu māmiņa, bet atceros, ka savulaik prātoji, ka meitiņai Elzai noteikti vajag brālīti vai māsiņu. Nu tad sapnis ir piepildījies un Elzai ir māsiņa Kate.

Jaunākajai meitiņai ir pusgadiņš, bet vecākajai jau trīs un viņa jau iet bērnudārzā. Protams, mazāko meitiņu vēl pati baroju, tāpēc man laikus ir jābūt mājās uz meitiņas ēdienreizēm. Taču cenšos visu tā samenedžēt, lai viss būtu kārtībā.

Man ir burvīgas meitas, un esmu tik pateicīga, ka viss ir tā noticis un man ir bērni. Un to es novēlu jebkurai sievietei, arī savām draudzenēm – dziedātājām. Es viņas iedrošinu: "Vajag bērnus, vajag bērniņus!" Jo tad, kad ir bērni, sievietei ir pilnīgi cits dzīves skatījums. Tas nav jau tā, ka es tagad iejūgšos tikai ar bērniem mājās un nekā cita vairs nedarīšu. Visu var apvienot. Taču vienalga es uzskatu, ka esmu mamma, kas ļoti daudz laika pavada kopā ar saviem bērniem. Man nav, paldies Dievam, nepieciešams regulārais darbs, lai finansiāli varētu izdoties ģimenes dzīve.

Galu galā tev blakus ir kārtīgs vīrietis un labs tētis saviem bērniem.

Jā, man ir kārtīgs dzīvesbiedrs! (Ances dzīvesbiedrs uzņēmējs Valdis Siliņš. - Red. piez.)

Zinu, ka tev patīk visu lietu kārtība.

Jā, es uzskatu, ka viss ir jāsaplāno, lai nesanāk tā, ka es uzņemos piedalīties vairākos pasākumos, bet gala rezultātā nepaspēju visu izdarīt. Vispirms visu izdomāju un izplānoju, un tikai tad pieņemu lēmumu.

Tev arī nepatīk publiskot savu personisko dzīvi.

Jā, man ir profils portālā draugiem.lv, bet man draugs uzsver, ka nevajag sevi tik ļoti publiskot, jo, ja esi draugos, tad cilvēks zaudē savu telpu un identitāti. Par šo jautājumu mums ir strīds, jo draugos varu sazināties ar saviem draugiem un talanta cienītājiem. Draugi nebūt nav mans dzīves spogulis, kurā es atspoguļotu savu sadzīvi. Es nelieku draugos savas ģimenes bildes. Mans mērķis nav draugos likt arī fotogrāfijas no savas dzīves skaistākajiem mirkļiem.

Tu esi arī skaistumkopšanas salonu pretiniece.

Jā, tāgan ir. Man labāk par šādām nodarbēm patīk nodarboties ar sportu. Es skrituļoju pa diviem parciņiem, turklāt vēl arī ar bērnu ratiņiem un daudz ātrāk visur nokļūstu. Mani nebaida šādi laika apstākļi - silti saģērbjos, paņemu līdzi tēju un dodos uz parku ar bērnu.

Kā tu raksturotu - kas ir dīva?

Dīvas man saistās ar slavenībām – dziedātājām, aktrisēm un rakstniecēm, kuras ir ļoti mīlētas, bet tanī pat laikā ļoti, ļoti nīstas un peltas, un bieži vien skandalozas, kas izcēlušās ar savām spilgtajām privātajām dzīvēm, n-tajiem vīriem un bērniem, un varbūt arī ar narkotikām un nelaimīgām mīlestībām. Jā, bet šo dīvas vārdu jau slavenībām ir piešķīruši klausītāji un skatītāji. Nereti arī par dīvu sievieti nosauc tikai pēc nāves.

Tava dīva ir dziedātāja un aktrise Laiza Minelli?

Jā, kad tikko sāku dziedāt, Raimonds Pauls man iedeva šīs dziedātājas albumu, un es - skuķis no laukiem - nezināju, kas ir Laiza Minelli. Man vispār interneta un mūzikas pasaules iepazīšana nāca ļoti vēlu, jo es dzīvoju mazā miestiņā, noslēgtā vidē. Tāpēc arī neprotu krievu valodu, bet man vēl vis ir priekšā - gan to iemācīšos.

Bet, runājot par Laizu Minelli, aizpagājušā gada vasarā bijām ar draugiem uz Vāciju, uz dziedātājas koncertu. Tas bija jauks piedzīvojums, jo uz pašu koncertu no viesnīcas devāmies ar velosipēdiem. Vēl tagad spilgtā atmiņā palicis šis koncerts, jo dziedātāja jau ir cienījamā vecumā un koncerta pēdējā dziesmā viņa uznāca peldkostīma tipa korsetē un zeķbiksēs, ar slaidām kājām un nodejoja ar puišiem perfekti kabarē stila priekšnesumu. Tik tiešām viņa ir dīva!

Esmu lasījusi grāmatu par viņu - ko viņa tik nav pārdzīvojusi, jo aktrises mamma 25 reizes ir vēlējusies izdarīt pašnāvību. Ko tik Minelli nav pārdzīvojusi? Es, piemēram, visu to laižu caur sevi, jo man ar mammu ir ļoti ciešas attiecības, jo sazvanāmies katru dienu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!