Zviedrijas pilsētā Gēteborgā ugunsdzēsības dienesta darbinieki izglābuši kādu piedzērušos alni, kurš bija iesprūdis vietējā iedzīvotāja Pēra Johansona piemājas dārziņā.

Pēc Jonahsona vārdiem, viņš, atgriežoties mājās no darba, bija dzirdējis šaušalīgu troksni. "Sākumā es nodomāju, ka kāds smejas. Pēc tam es apgāju apkārt mājai un ieraudzīju, ka ābelē sēž alnis, līdz zemei aizsniedzoties tikai ar vienu kāju.

Viņš izskatījās visai draņķīgi, tāpēc es izsaucu policiju, bet tie savukārt izsauca atbildīgos dienestus. Mēs ar kaimiņiem sākām apzāģēt zarus, lai dzīvnieku atbrīvotu. Tomēr tas nedeva nekādus rezultātus, jo pārāk cieši alnis bija iesprūdis starp zariem," vietējai presei stāstījis Johansons.

Drīz vien nelaimīgajam dzīvniekam palīgā atsteidzās arī ugunsdzēsēji, kuri koka stumbru nolieca līdz zemei, un līdz ar to alnim izdevās atbrīvoties no važām, taču bija skaidri redzams, ka alnis ir apdzēries - pēc atbrīvošanas viņš kādu brīdi bezpalīdzīgi gulēja bez samaņas.

Glābšanas dienesta darbinieki pārliecinājās, ka viņš ir dzīvs, bet Pērs Johansons, kurš alni bija atradis, apsolīja sekot līdzi viņa veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā izsaukt veterinārārstus.

Pa nakti alnis nekādas dzīvības pazīmes neizrādīja, taču pret rītu smagnēji piecēlās, ar grūtībām nogāja dažus metrus, bet pēc tam saņēmās un saviem spēkiem aizklīda nezināmā virzienā.

Piedzērušies aļņi Zviedrijā rudenī nemaz nav tāds retums: piemāju dārziņos pārgatavojas un sāk rūgt nenovāktie āboli, kurus attapīgie aļņi saēdas zem ābelēm. Reizēm, kad viņiem gribas dzīres turpināt, dzīvnieki cenšas ābolus noplūkt arī no kokiem, tomēr šajā gadījumā augļi izrādījās pārāk augstu zaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!