Pagājušā mēneša sākumā kādā no Austrālijas fermām piedzimis dīvains dzīvnieks: viņa māte ir visparastākā aita, bet tēvs – auns ar kazas gēniem. Kā vēsta austrāliešu ziņu portāls The Central Coast Express Advocate, dīvainā zvēra saimnieki bijuši ļoti pārsteigti par viņa izskatu, taču jaundzimušo mazuli savā saimē uzņēmuši ar neviltotu entuziasmu.

Fermas uzraugs Treisijs Jemans vietējiem medijiem pastāstījis, ka bijis šokēts par neparastā dzīvnieka izskatu un uzreiz noskaidrojis internetā, ka šāds hibrīds patiešām ir liels retums dabā.

"Tā kā dzīvniekam ir melnas un baltas strīpas, bērni viņu iesauca par Oreo. Viņam ir nokarenas ausis un taisni sariņi, kas nemaz nelīdzinās aitu vilnai. Viņam vairāk ir kazlēna nevis jēra iezīmes," stāstījis fermas uzraugs.

Oreo ir ļoti sprigans zvēriņš, saņem daudz mīlestības no mammas un vietējo bērnu puses un aug ne pa dienām, bet pa stundām. Tomēr, tā kā viņš ir bagātu saimnieku īpašums, Oreo tuvākajā laikā no fermas tiks pārvests uz citu vietu.

Oficiāli šāds dzīvnieks tiek dēvēts par aitas un kazas himeru (neoficiāli presē gan to sauc par geep - no vārdiem sheep un goat) - tas tiek radīts, kombinējot kazas un aitas embrijus, kā rezultātā piedzimst radījums ar abu šo dzīvnieku sūnām. Pirmo aitas un kazas himeru 1984. gadā radīja britu zinātnieki no Dzīvnieku Fizioloģijas institūta, kas atrodas Kembridžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!